iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Unlu Kakaolu Kek (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler Kek için:
*2 tane yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1, 5 su bardağı pirinç unu
*2 yemek kaşığı kakao
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*2 çay kaşığı vanilya
Şerbeti için:
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Muhallebisi için:
*1, 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı glutensiz un (tepeleme)
*1 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı vanilya
Pirinç Unlu Kakaolu Kek (Glutensiz) Tarifi Yapılışı Şerbeti için, şekeri ve suyu kaynatın soğumaya bırakın Kek kalıbını*yağlayıp unlayın hazırda beklesin fırını*180 derecede ısıtın Karıştırma kabında yumurta ve şekeri mikserle çırpın, köpük köpük olunca kekin diğer malzemelerini de ekleyip çırpın Kek harcını yağlanmış kalıba aktarın ve önceden ısıttığınız*fırında pişirin Kek kalıp içinde hafif soğuduktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin ve keki tamamen soğumaya bırakın (Ben bu aşamayı*atladım, şerbetsiz kek yapıp üzerinin muhallebisini bol yaptım) Muhallebiyi hazırlamak için vanilya hariç, diğer malzemeleri karıştırarak*kaynatın, kaynayınca koyulaşacaktır, vanilyayı da ekleyip iyice çırpın Sıcak muhallebiyi kekin üzerine yayın ve dolaba kaldırın Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın, ben çikolata rendesi serptim Bu kek sade pirinç unu ile yapıldığı için kum kum oluyor, çok yumuşak ve lezzetli bir tarif Afiyet olsun
*2 tane yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağı yoğurt
*1, 5 su bardağı pirinç unu
*2 yemek kaşığı kakao
*2 çay kaşığı kabartma tozu
*2 çay kaşığı vanilya
Şerbeti için:
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı su
Muhallebisi için:
*1, 5 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı glutensiz un (tepeleme)
*1 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay kaşığı vanilya
Pirinç Unlu Kakaolu Kek (Glutensiz) Tarifi Yapılışı Şerbeti için, şekeri ve suyu kaynatın soğumaya bırakın Kek kalıbını*yağlayıp unlayın hazırda beklesin fırını*180 derecede ısıtın Karıştırma kabında yumurta ve şekeri mikserle çırpın, köpük köpük olunca kekin diğer malzemelerini de ekleyip çırpın Kek harcını yağlanmış kalıba aktarın ve önceden ısıttığınız*fırında pişirin Kek kalıp içinde hafif soğuduktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin ve keki tamamen soğumaya bırakın (Ben bu aşamayı*atladım, şerbetsiz kek yapıp üzerinin muhallebisini bol yaptım) Muhallebiyi hazırlamak için vanilya hariç, diğer malzemeleri karıştırarak*kaynatın, kaynayınca koyulaşacaktır, vanilyayı da ekleyip iyice çırpın Sıcak muhallebiyi kekin üzerine yayın ve dolaba kaldırın Soğuduktan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın, ben çikolata rendesi serptim Bu kek sade pirinç unu ile yapıldığı için kum kum oluyor, çok yumuşak ve lezzetli bir tarif Afiyet olsun