iltasyazilim
FD Üye
Pirinç Unlu Revani Yapılışı Resimli,
Pirinç Unlu Revani Tarifi,
PİRİNÇ UNLU REVANİ
Malzemeler:
150 gr Teremyağ
150 gr pirinç unu
1 nehir bardağı toz şeker
1 su bardağı küllü su
1 paket vanilya
Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbet kaynatılır Kıvam alınca limon suyu katılır, birkaç dakika daha kaynatılır Soğumaya bırakılır Teremyağ yakmadan eritilir Üstüne şeker, pirinç unu ve su eklenir Kısık ateşte karıştırarak bir taşım pişirilir, vanilya katılır sonradan karışım yerinde büyüklükte, yağlanmış fırın kabına dökülür 180 derece fırında pembeleşene dek pişirilir Baklava biçiminde kesilir, hemen şerbet gezdirilir *
Pirinç Unlu Revani Tarifi,
PİRİNÇ UNLU REVANİ
Malzemeler:
150 gr Teremyağ
150 gr pirinç unu
1 nehir bardağı toz şeker
1 su bardağı küllü su
1 paket vanilya
Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbet kaynatılır Kıvam alınca limon suyu katılır, birkaç dakika daha kaynatılır Soğumaya bırakılır Teremyağ yakmadan eritilir Üstüne şeker, pirinç unu ve su eklenir Kısık ateşte karıştırarak bir taşım pişirilir, vanilya katılır sonradan karışım yerinde büyüklükte, yağlanmış fırın kabına dökülür 180 derece fırında pembeleşene dek pişirilir Baklava biçiminde kesilir, hemen şerbet gezdirilir *