Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

PİrİnÇlİ Bİftek Yahnİsİ

PİrİnÇlİ Bİftek Yahnİsİ

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
PİRİNÇLİ BİFTEK YAHNİSİ



MALZEME:

Biftek 700 gr
Pirinç (Uzun kulaklı) 1 bardak
Fıstık yağı 6 çorba kaşığı
Domates (Kabuğu soyulup doğranmış) 2 adet
Soğan (Çentilmiş) 1 adet
Salça 2 silme çorba kaşığı
Kırmızı biber (Acı, Dövülmüş) 2 adet
Tuz
Biber

YAPILIŞI:
Biftekleri 8 parça halinde dilimleyin Sonra 6 çorba kaşığı su ve 1 silme çay kaşığı tuzla birlikte bir kuşhaneye koyun Kaynama noktasına gelince suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin Biftekleri kuşhaneden alın 3 çorba kaşığı fıstık yağı ile biftekleri nar gibi kızartın ve sıcak olarak saklayın Bir kuşhaneye, 1 domates, yarım soğan, 1 silme çorba kaşığı salça, dövülmüş acı kırmızı biberi, geri kalan yağı, tuz, karabiber ve 1,5 bardak su koyun Kaynattıktan sonra, ağzı açık olarak su iyice aialıncaya kadar hafif ateşte kaynatmaya devam edin Kuşhaneye kızarmış biftekleri atın « biftekler iyice yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin Pirinci 3 bardak tuzlu su, geri kalan domates, soğan ve salça ile birlikte bir kuşhaneye koyun Kaynadıktan sonra, kuşhanenin ağzını örtün ve pirinç suyunu çekinceye kadar hafif ateşte 1520 dakika kadar pişirin Biftekle pirinci birbirine katın ve 10 dakika daha pişirin Biftek, pilavla karıştırılıp servis yapılacağı yerde, pilavın üstünde verilebilir
 
858,496Konular
981,848Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt