iltasyazilim
FD Üye
PİRİNÇLİ BİFTEK YAHNİSİ
MALZEME:
Biftek 700 gr
Pirinç (Uzun kulaklı) 1 bardak
Fıstık yağı 6 çorba kaşığı
Domates (Kabuğu soyulup doğranmış) 2 adet
Soğan (Çentilmiş) 1 adet
Salça 2 silme çorba kaşığı
Kırmızı biber (Acı, Dövülmüş) 2 adet
Tuz
Biber
YAPILIŞI:
Biftekleri 8 parça halinde dilimleyin Sonra 6 çorba kaşığı su ve 1 silme çay kaşığı tuzla birlikte bir kuşhaneye koyun Kaynama noktasına gelince suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin Biftekleri kuşhaneden alın 3 çorba kaşığı fıstık yağı ile biftekleri nar gibi kızartın ve sıcak olarak saklayın Bir kuşhaneye, 1 domates, yarım soğan, 1 silme çorba kaşığı salça, dövülmüş acı kırmızı biberi, geri kalan yağı, tuz, karabiber ve 1,5 bardak su koyun Kaynattıktan sonra, ağzı açık olarak su iyice aialıncaya kadar hafif ateşte kaynatmaya devam edin Kuşhaneye kızarmış biftekleri atın « biftekler iyice yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin Pirinci 3 bardak tuzlu su, geri kalan domates, soğan ve salça ile birlikte bir kuşhaneye koyun Kaynadıktan sonra, kuşhanenin ağzını örtün ve pirinç suyunu çekinceye kadar hafif ateşte 1520 dakika kadar pişirin Biftekle pirinci birbirine katın ve 10 dakika daha pişirin Biftek, pilavla karıştırılıp servis yapılacağı yerde, pilavın üstünde verilebilir
MALZEME:
Biftek 700 gr
Pirinç (Uzun kulaklı) 1 bardak
Fıstık yağı 6 çorba kaşığı
Domates (Kabuğu soyulup doğranmış) 2 adet
Soğan (Çentilmiş) 1 adet
Salça 2 silme çorba kaşığı
Kırmızı biber (Acı, Dövülmüş) 2 adet
Tuz
Biber
YAPILIŞI:
Biftekleri 8 parça halinde dilimleyin Sonra 6 çorba kaşığı su ve 1 silme çay kaşığı tuzla birlikte bir kuşhaneye koyun Kaynama noktasına gelince suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin Biftekleri kuşhaneden alın 3 çorba kaşığı fıstık yağı ile biftekleri nar gibi kızartın ve sıcak olarak saklayın Bir kuşhaneye, 1 domates, yarım soğan, 1 silme çorba kaşığı salça, dövülmüş acı kırmızı biberi, geri kalan yağı, tuz, karabiber ve 1,5 bardak su koyun Kaynattıktan sonra, ağzı açık olarak su iyice aialıncaya kadar hafif ateşte kaynatmaya devam edin Kuşhaneye kızarmış biftekleri atın « biftekler iyice yumuşayıp, suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin Pirinci 3 bardak tuzlu su, geri kalan domates, soğan ve salça ile birlikte bir kuşhaneye koyun Kaynadıktan sonra, kuşhanenin ağzını örtün ve pirinç suyunu çekinceye kadar hafif ateşte 1520 dakika kadar pişirin Biftekle pirinci birbirine katın ve 10 dakika daha pişirin Biftek, pilavla karıştırılıp servis yapılacağı yerde, pilavın üstünde verilebilir