Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pirinçli Çıkıcık Mantı (Yöresel Lezzet)

Pirinçli Çıkıcık Mantı (Yöresel Lezzet)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pirinçli Çıkıcık Mantı (Yöresel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

*5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı dolusu karbonat ( cep sodası )
*Biraz ılık su

İç malzemesi :


*300 gram kıyma
*1 büyük boy çay bardağı pirinç
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

En son üzerine :


*4 veya 5 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*3 çorba kaşığı sıvı yağ

Pirinçli Çıkıcık Mantı (Yöresel Lezzet) Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Bu mantı gibi yapılan yöresel tarifimizin hamur kapatma kısmı biraz oyalasa da aslında zahmetsiz bir tarif ve yoğurtsuz yeniyor ama siz yanına ayran veya cacık kesinlikle yapın derim çünkü çok yakışıyor

1
*Önce bir çay bardağı pirinçi üzerine çıkacak kadar suyla haşlayalım pirinçler iyice yumuşayınca varsa fazla suyunu süzelim
*Kıymayı yağsız olarak tavada kavuralım, suyunu salıp çekince sıvı yağ koyup birazda yağıyla kavurarak yeteri kadar tuzunu atalım ve ocaktan alarak içine haşlanmış pirinçi ilave ederek karıştıralım
*Hamur için unu yoğurma kabına eleyelim, tuzunu ve karbonatı ilave ederek karıştıralım, üzerine yavaş yavaş ılık su ilave ederek hamuru yoğuralım, hamur toparlanıp özleşince biraz dinlenmesi için üzerini örtelim
*Fırın tepsisini biraz yağlayalım, dinlenen hamuru tek parça olarak hafif un serperek oklavayla açalım eğer büyük derseniz hamuru ikiye bölerek te yapabilirsiniz, hamur kalınlığı hazır yufkadan bir tık daha kalın olacak, daha sonra açılan hamuru enine ve boyuna ince şeritler hâlinde keselim, üç santim çapında kesebilirsiniz, içine bir tatlı kaşığı alacak kadar kıymalı harçtan koyarak kapatalım, resimler yardımcı olacaktır, kapattığımız hamurları tepsiye çok sık olmadan dizelim
*Tepsi dolunca üzerlerine fırçayla yine çok az sıvı yağ sürelim ve pişmeye bırakalım
*200 derecede yirmibeş dakika kadar kontrollü pişirelim
*Hamurumuz pişerken bizde yağlı suyunu hazırlayalım, tencereye beş bardak suyu, tuz ve sıvı yağı alıp kaynatalım, bir taşım kaynayınca ocaktan alalım
*Pişen mantıları çıkaralım kepçeyle üzerine sıcak suyunu döküp tekrar fırına atalım, suyunu çekinceye kadar tutalım, daha sonra fırını kapatıp tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp 10 dakika kadar demlendirelim
*Sonrasında dilediğiniz şekilde sıcak olarak servis yapabilirsiniz, yanına cacık veya, ayranla tadına doyum olmayan mantınızı afiyetle yemeniz dileğiyle inşaallah
 

Similar threads

Pirinçli Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *1 çay bardağı pirinç *1 su bardağı haşlanmış nohut *1 su bardağı mantı *1 yemek kaşığı domates salçası *1 yemek kaşığı tereyağ *Tuz, maydanoz ve nane Kıvam baglamak için; *1 yemek kaşığı un *1 su bardağı kadar su Pirinçli Mantı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Batman usulü şemşemotik mantısı tarifi nedir, nasıl yapılır? Hamur işi sevenlerin hemen denemek isteyecekleri bir lezzet olan şemşemotik mantısı, özellikle Batman'da sevilerek tüketiliyor. Peki, Şemşemotik tarifi nedir? Şemşemotik mantı nasıl yapılır? İşte Malzemesi ve püf noktaları... Hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Mantı Tarifi İçin Malzemeler *300 gram un *Yarım su bardağından biraz fazla su *1 tatlı kaşığı tuz *1 yumurta İçi harcı için; *100 gram kıyma *1 orta boy soğan *1 çay kaşığı tuz Üzeri için; *1 su bardağı yoğurt *3 diş sarımsak *1 yemek kaşığı tereyağı *1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Mantı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu kez farklı bir mantı tarifi denemek isteyenlere kahveli mantı tarifi paylaşıyoruz. Ülkemizin olmazsa olmazı olan Türk kahvesi ve mantının birleşimini merak ediyor, kahveli mantı nasıl yapılır diyorsanız, buyurun kahveli mantı tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Erzurumun Yöresel Kesme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Hamur için: *1 yumurta *1 çay bardağı süt *1 çay bardağı su *Tuz *Un *1 su bardağı barbunya *Pişirmek için yeterince su Sosu için: *3 yemek kaşığı tereyağı *1 adet kuru soğan *1 tatlı kaşığı pul biber *1 yemek kaşığı salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt