Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pirinçli Kabak Tatlısı Tarifi Resimli

Pirinçli Kabak Tatlısı Tarifi Resimli
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Resimli Pirinçli Kabak Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 kg arınmış siyah tatlı kabak

1 su bardağı su

1 kahve(türk) fincanı pirinç

1, 5 su bardağı şeker

500 ml Süt



Hazırlanışı

Elimizdeki siyah kaplı kabağı soyup dilimlemekle işe başlayabiliriz Kabukları genelde çok sert olur, soyarken fazla dikkat etmek gerekir Kabağın hepsini bir kerede uygulamak istiyorsanız, birazcık küçük bir kabak seçmenizi önerebilirim

Kabakları bir parmak kalınlığında dilimledikten sonradan, bir tencereye alıyor ve üstüne bir fincan pirinç ile 1 1,5 bardak değin su ek ediyorum Sütlü kabak tatlısını fırınlamadan önce, pirinci ve kabakları ön pişirme gerçekleştirmek istiyorum Kaynamaya başladıktan sonradan ısıyı azaltıyor ve takriben 20 dk Pirinç ve kabakları pişiriyorum Bu pişme işlemi sonunda, kabaklar yumuşamış lakin dağılmamış, pirinçlerin de pişmiş olması zorunlu, tencerede fazla az da olsa biraz su oluyor, bu normal

Pişen kabakları yuvarlak borcam tepsiye alıyorum Üstüne, 1,5 bardak şeker ek edilip eritilmiş yarım litre sıcak sütü döküyorum Eğer dökme süt bulabilme gibi bir lüksünüz varsa, sütün kaymaklarını da ek edebilirsiniz, lezzetli olur

Fırında üzeri kızarana değin pişiriyorum Fırını kapatıp soğuyana değin içinde bekletiyorum

Ilk baktığınızda süt çok fazla gibi görünebilir ama soğuduğunda ve bir gün buzdolabında bekletildiğinde sütü en ince ayrıntısına kadar çekmiş, lokum gibi kabak tatlısı ile karşılaşacaksınız *
 
858,496Konular
981,720Mesajlar
29,789Kullanıcılar
hwjsjdncSon üye
Üst Alt