iltasyazilim
FD Üye
Resimli Pirinçli Kabak Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 kg arınmış siyah tatlı kabak
1 su bardağı su
1 kahve(türk) fincanı pirinç
1, 5 su bardağı şeker
500 ml Süt
Hazırlanışı
Elimizdeki siyah kaplı kabağı soyup dilimlemekle işe başlayabiliriz Kabukları genelde çok sert olur, soyarken fazla dikkat etmek gerekir Kabağın hepsini bir kerede uygulamak istiyorsanız, birazcık küçük bir kabak seçmenizi önerebilirim
Kabakları bir parmak kalınlığında dilimledikten sonradan, bir tencereye alıyor ve üstüne bir fincan pirinç ile 1 1,5 bardak değin su ek ediyorum Sütlü kabak tatlısını fırınlamadan önce, pirinci ve kabakları ön pişirme gerçekleştirmek istiyorum Kaynamaya başladıktan sonradan ısıyı azaltıyor ve takriben 20 dk Pirinç ve kabakları pişiriyorum Bu pişme işlemi sonunda, kabaklar yumuşamış lakin dağılmamış, pirinçlerin de pişmiş olması zorunlu, tencerede fazla az da olsa biraz su oluyor, bu normal
Pişen kabakları yuvarlak borcam tepsiye alıyorum Üstüne, 1,5 bardak şeker ek edilip eritilmiş yarım litre sıcak sütü döküyorum Eğer dökme süt bulabilme gibi bir lüksünüz varsa, sütün kaymaklarını da ek edebilirsiniz, lezzetli olur
Fırında üzeri kızarana değin pişiriyorum Fırını kapatıp soğuyana değin içinde bekletiyorum
Ilk baktığınızda süt çok fazla gibi görünebilir ama soğuduğunda ve bir gün buzdolabında bekletildiğinde sütü en ince ayrıntısına kadar çekmiş, lokum gibi kabak tatlısı ile karşılaşacaksınız *
Malzemeler
1 kg arınmış siyah tatlı kabak
1 su bardağı su
1 kahve(türk) fincanı pirinç
1, 5 su bardağı şeker
500 ml Süt
Hazırlanışı
Elimizdeki siyah kaplı kabağı soyup dilimlemekle işe başlayabiliriz Kabukları genelde çok sert olur, soyarken fazla dikkat etmek gerekir Kabağın hepsini bir kerede uygulamak istiyorsanız, birazcık küçük bir kabak seçmenizi önerebilirim
Kabakları bir parmak kalınlığında dilimledikten sonradan, bir tencereye alıyor ve üstüne bir fincan pirinç ile 1 1,5 bardak değin su ek ediyorum Sütlü kabak tatlısını fırınlamadan önce, pirinci ve kabakları ön pişirme gerçekleştirmek istiyorum Kaynamaya başladıktan sonradan ısıyı azaltıyor ve takriben 20 dk Pirinç ve kabakları pişiriyorum Bu pişme işlemi sonunda, kabaklar yumuşamış lakin dağılmamış, pirinçlerin de pişmiş olması zorunlu, tencerede fazla az da olsa biraz su oluyor, bu normal
Pişen kabakları yuvarlak borcam tepsiye alıyorum Üstüne, 1,5 bardak şeker ek edilip eritilmiş yarım litre sıcak sütü döküyorum Eğer dökme süt bulabilme gibi bir lüksünüz varsa, sütün kaymaklarını da ek edebilirsiniz, lezzetli olur
Fırında üzeri kızarana değin pişiriyorum Fırını kapatıp soğuyana değin içinde bekletiyorum
Ilk baktığınızda süt çok fazla gibi görünebilir ama soğuduğunda ve bir gün buzdolabında bekletildiğinde sütü en ince ayrıntısına kadar çekmiş, lokum gibi kabak tatlısı ile karşılaşacaksınız *