iltasyazilim
FD Üye
Pirinçli Kabaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet yufka
İç malzemesi;
*4 adet orta boy kabak
*1 çay barda?ı pirinç
*1 kuru soğan
*1 çorba kaşığı salça
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
*Zeytinyağı
*Kabakları pişirecek kadar ( yumuşatacak) su
*(Aslında kıvamlı bir zeytinyağlı kabak yemeği yapıyoruz )
*Ayrıca
*200 gr Kaşar peyniri
Ara sos;
*125 gr Tereyağ veya margarin
*1 çay barda?ı zeytinya?ı
*1 çay bardağı süt
*1 yumurta+1 yumurta beyazı içine
*1 yumurta sarısı üzerine
Pirinçli Kabaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Ara sos için bir yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi küçük bir tencerede kaynatın Ilısın
*İç malzemesini hazırlayalım şimdi;
*Kabakların kabuklarını temizledikten sonra minik küp doğrayın
*Tencereye zeytinyağını alın ve küp doğradığınız soğanları ilave edip kavurun
*Ardından salçayı ilave edip bir müddet kavurduktan sonra kabakları ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçi ilave edip kavurmaya devam edin
*Kabaklar biraz kavrulup yumuşayınca baharatları ve suyu da ilave edip bir müddet pişmeye bırakın
*Çok su koymamaya dikkat edin
*Suyunu çekip yumuşayan kabaklı, pirinçli yemeği kenara ayırın soğusun (Ilıkta olabilir)
*Bir miktar yağ ile yağladığınız tepsiye ilk yufkayı serin 4 yufkaya kadar aralarına sos dökerek yufkaları birer birer tepsiye dizin
*Dördüncü yufkanın sonun da iç malzemesini ve rendelenmiş kaşarı yufkaların üzerine yayın ve diğer yufkaların da aralarına sos sürün
*En üste sos kaldıysa yumurta sarısıyla birleştirin ve çırpın, böreğin üzerine sürün
*Kalmadıysa sadece yumurta sarısını sürün
*Böreği fırına vermeden kesin ve 200 derece sıcak fırında pişirin
*6 adet yufka
İç malzemesi;
*4 adet orta boy kabak
*1 çay barda?ı pirinç
*1 kuru soğan
*1 çorba kaşığı salça
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
*Zeytinyağı
*Kabakları pişirecek kadar ( yumuşatacak) su
*(Aslında kıvamlı bir zeytinyağlı kabak yemeği yapıyoruz )
*Ayrıca
*200 gr Kaşar peyniri
Ara sos;
*125 gr Tereyağ veya margarin
*1 çay barda?ı zeytinya?ı
*1 çay bardağı süt
*1 yumurta+1 yumurta beyazı içine
*1 yumurta sarısı üzerine
Pirinçli Kabaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Ara sos için bir yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi küçük bir tencerede kaynatın Ilısın
*İç malzemesini hazırlayalım şimdi;
*Kabakların kabuklarını temizledikten sonra minik küp doğrayın
*Tencereye zeytinyağını alın ve küp doğradığınız soğanları ilave edip kavurun
*Ardından salçayı ilave edip bir müddet kavurduktan sonra kabakları ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçi ilave edip kavurmaya devam edin
*Kabaklar biraz kavrulup yumuşayınca baharatları ve suyu da ilave edip bir müddet pişmeye bırakın
*Çok su koymamaya dikkat edin
*Suyunu çekip yumuşayan kabaklı, pirinçli yemeği kenara ayırın soğusun (Ilıkta olabilir)
*Bir miktar yağ ile yağladığınız tepsiye ilk yufkayı serin 4 yufkaya kadar aralarına sos dökerek yufkaları birer birer tepsiye dizin
*Dördüncü yufkanın sonun da iç malzemesini ve rendelenmiş kaşarı yufkaların üzerine yayın ve diğer yufkaların da aralarına sos sürün
*En üste sos kaldıysa yumurta sarısıyla birleştirin ve çırpın, böreğin üzerine sürün
*Kalmadıysa sadece yumurta sarısını sürün
*Böreği fırına vermeden kesin ve 200 derece sıcak fırında pişirin