iltasyazilim
FD Üye
Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet pırasa
*4 adet ince havuç
*1 adet kuru soğan
*2 adet biber
*1 su bardağı et suyu (arzuya göre)
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay bardağı pirinç(en küçük çay bardağından kullandım)
*1 adet limon
*Karabiber, tuz, pul biber
Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm dostlar
Öncelikle pırasaları soyup halka halka doğruyoruz çok ince olmayacak şekilde Havuçları da soyup halka şeklinde doğruyoruz Bol suyla yıkıyoruz, süzülmesini beklerken Az yağda yemeklik doğranmış soğan ve biberleri kavuruyoruz Soğanların kokusu çıkınca salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz Pırasa, havuç ve pirinci birlikte ekleyip arada bir karıştırarak 5 dakika kadar kavuruyoruz Et suyu ile birlikte normal sıcak su ekliyoruz pırasalarla aynı hizada olacak Arzuya göre et suyu eklemeseniz de olur Kaynamaya başlayınca kapağı kapatılıp, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilmeye bırakıyoruz Piştiğini kontrol etmekte fayda var altını kapatmaya yakın baharatlar ve halka doğranmış limonu ekliyoruz Servis edince yine limon sıkınca daha güzel oluyor Afiyetle
*4 adet pırasa
*4 adet ince havuç
*1 adet kuru soğan
*2 adet biber
*1 su bardağı et suyu (arzuya göre)
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay bardağı pirinç(en küçük çay bardağından kullandım)
*1 adet limon
*Karabiber, tuz, pul biber
Pirinçli Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm dostlar
Öncelikle pırasaları soyup halka halka doğruyoruz çok ince olmayacak şekilde Havuçları da soyup halka şeklinde doğruyoruz Bol suyla yıkıyoruz, süzülmesini beklerken Az yağda yemeklik doğranmış soğan ve biberleri kavuruyoruz Soğanların kokusu çıkınca salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz Pırasa, havuç ve pirinci birlikte ekleyip arada bir karıştırarak 5 dakika kadar kavuruyoruz Et suyu ile birlikte normal sıcak su ekliyoruz pırasalarla aynı hizada olacak Arzuya göre et suyu eklemeseniz de olur Kaynamaya başlayınca kapağı kapatılıp, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilmeye bırakıyoruz Piştiğini kontrol etmekte fayda var altını kapatmaya yakın baharatlar ve halka doğranmış limonu ekliyoruz Servis edince yine limon sıkınca daha güzel oluyor Afiyetle