Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pirinçli Şevketi Bostan

Pirinçli Şevketi Bostan

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

12 kg şevketi bostan
1 adet iri boy kuru soğan
2 diş sarımsak
23 adet domates
56 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç pirinç
1 çorba kaşığı toz şeker
12 limon suyu
12 çubuk tarçın
23 bardak su
Tuz


Şevketi bostanın dikenli yaprakları ve odunsu kökleri olduğu için ayıklaması oldukça zor bir ottur Traşlayıp kabuklarının soyulması ve yaprakların temizlenmesi gerekmektedir Bu yüzden ayıklanmış almak daha kolaydır Pazarlarda temizlenmiş vaziyette, su dolu kapların içinde satılıyor Çünkü; sudan çıktıktan kısa bir süre sonra, pembe bir renk alıyor Bu nedenle, aldığınız şevketi bostanı hemen pişiremeyecekseniz, limonlu ve unlu su dolu bir kap içinde muhafaza etmeniz gerekiyor

En yaygın pişirme şekli, kuzu eti ile yapılanı Haşlayıp üzerine limon, zeytinyağı sosu ile salatasını yapabilirsiniz Veya haşlayıp, ince kıydığınız şevketi bostanı, sarımsaklı süzme yoğurt ile karıştırın ve üzerine zeytinyağı gezdirin Güzel bir balık mezesi olur

Şevketi bostan, sağlık açısından da çok yararlı bir bitki Özellikle kaynama suyu içildiğinde, böbrekler için iyi bir temizleyicidir



Zeytinyağlı şevketi bostan için şevketibostanı serçe parmağı ebadında julyen kesin

Soğanları yemeklik doğrayın Sarımsakları kıyın Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın

Bir tencerede kısık ateşte zeytinyağını kızdırın Ayıklanmış ve doğranmış şevketibostanı tencereye ilave edip biraz döndürün

Daha sonra soğanı ilave edip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun Sarımsağı ilave edin

Daha sonra domateslerin 32?sini, şekeri ve tuzu ekleyin 12 limonun suyunu sıkın 2 bardak su ilave edin, 12 çubuk tarçını içine atın ve yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakın

Kaynadktan sonra pirinci ve kalan domatesleri ekleyin Kapağı kapalı olarak pirinç yumuşayıp, şevketibostan pişene kadar ateşte tutun

Ateşten aldıktan sonra pişirdiğiniz kapta soğumaya bırakın

Yoğurt ile soğuk veya ılık servis edin


Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

 
858,464Konular
981,124Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt