iltasyazilim
FD Üye
12 adet kuru soğan
2tane yeşil biber
3 adet domates
1 su bardağı kadar pişmiş nohut
1,5 çaybardağı kadar bulgur
2 yemek kaşığı salça
kuru samırsak
nane
yağ
kurutulmuş pirpirim(semizotu)
Tarif
Öncelikle soğan ve biber yağda kavrulur
İçine soyulmuş domatesler doğranıp atılır
Salçası çalınıp 6 su bardağı sueklenir
Salçalı suya pirpirim atılır
Nohutu konur
En sona bulguru konup pişmesi beklenir
İçine damak tadımıza göre limontuzu konur
Samırsağı sıkacakta ezip ekleriz
Son olarak yağımızda nanemizi yakmadan kavurup yemeğimize dökeriz
2tane yeşil biber
3 adet domates
1 su bardağı kadar pişmiş nohut
1,5 çaybardağı kadar bulgur
2 yemek kaşığı salça
kuru samırsak
nane
yağ
kurutulmuş pirpirim(semizotu)
Tarif
Öncelikle soğan ve biber yağda kavrulur
İçine soyulmuş domatesler doğranıp atılır
Salçası çalınıp 6 su bardağı sueklenir
Salçalı suya pirpirim atılır
Nohutu konur
En sona bulguru konup pişmesi beklenir
İçine damak tadımıza göre limontuzu konur
Samırsağı sıkacakta ezip ekleriz
Son olarak yağımızda nanemizi yakmadan kavurup yemeğimize dökeriz