Pırtık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka50 gr tereyağı1 dere bardağı akıcı yağ1 su bardağı ceviz Şerbeti İçin ; 2 su bardağı şeker2 su bardağı su Pırtık Tatlısı Tarifi Yapılışı Yufkalarımızı azıcık acık bırakıp kurumasını sağlıyoruz o arada şerbetimizi kaynamaya bırakıyoruzDaha Sonra sıvı yağ ve Tereyağı karışımımızı sürüyoruzÜzerine ceviz serpiyoruz ve oklavayla sarıyoruz o arada kırılıp parçalanıyor oklava üzerinde iki tarafını apaçık birleştiriyoruzElimizle adamakıllı toparlıyoruz ve yağlanmış tepsiye koyuyoruz üstüne tereyağı döküp 180 derecedir pişiriyoruzFırından ilk sıcağı meydana çıkan tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz Sağlık olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur