Piruhi ne demektir,Piruhinin anlamı
Piruhi Osmanlı Mutfağının Mantısı'dır
Piruhu tarifi şoyledir
PİRUHİ (OSMANLI)
Malzemeler
1 yumurta akı,
5 su bardağı su
Yarım cay kaşığı tuz
2 corba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı cekilmiş ceviz ici
1 cay kaşığı pulbiber
İc malzemesi:
100 gr tulum peyniri
Yarım demet maydanoz
1 soğan
4 kişilik Malzemesi
2 su bardağı un,
2 yumurta
2 corba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı su
1 cay kaşığı limon suyu
Yarım cay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Unun ortasını acın 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun Nemli bezle ortup 15 dakika dinlendirin Hamuru ikiye bolup yufka şeklinde acın
Tulum peynirini bir kaseye ufalayın Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve suzun Soğanı soyup piyazlık doğrayın Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp ic malzemesini hazırlayın
Peynirli karışımdan fındık buyukluğunde parcalar koparıp yufakının uzerine aralıklı dizin Yumurta akını cırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına surun Diğer yufkayı uzerine kapatın
Hamuru kare kare kesin 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın Hamurları ekleyip haşlayın Servis tabaklarına alın Cevizleri tereyağında kavurup uzerine gezdirin
Piruhi Osmanlı Mutfağının Mantısı'dır
Piruhu tarifi şoyledir
PİRUHİ (OSMANLI)
Malzemeler
1 yumurta akı,
5 su bardağı su
Yarım cay kaşığı tuz
2 corba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı cekilmiş ceviz ici
1 cay kaşığı pulbiber
İc malzemesi:
100 gr tulum peyniri
Yarım demet maydanoz
1 soğan
4 kişilik Malzemesi
2 su bardağı un,
2 yumurta
2 corba kaşığı sıvıyağ
Yarım kahve fincanı su
1 cay kaşığı limon suyu
Yarım cay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Unun ortasını acın 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun Nemli bezle ortup 15 dakika dinlendirin Hamuru ikiye bolup yufka şeklinde acın
Tulum peynirini bir kaseye ufalayın Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve suzun Soğanı soyup piyazlık doğrayın Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp ic malzemesini hazırlayın
Peynirli karışımdan fındık buyukluğunde parcalar koparıp yufakının uzerine aralıklı dizin Yumurta akını cırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına surun Diğer yufkayı uzerine kapatın
Hamuru kare kare kesin 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın Hamurları ekleyip haşlayın Servis tabaklarına alın Cevizleri tereyağında kavurup uzerine gezdirin