Sağlıklı ve hazır yemek tüketmek her zaman mümkün olmayabilir. Bu nedenle evde hazırladığınız yemekleri bir diğer güne saklarken hem sağlıklı hem de lezzetinin yerinde olduğunu sağlamanız gerekir. Siz değerli okuyucularımıza yardımcı olmak için buzdolabında pişmiş yemek nasıl saklanır sorusuna yanıt veriyoruz...
Yoğun dönemlerinizde önceden pişirilen ev yemeklerini saklamak adeta acil yardım butonu gibidir. Ancak bir çoğumuz bir sonraki güne saklanan yemeklerin aynı lezzete sahip olmadığını söylemektedir. Yağı ve benzeri ihtiyacını giderseniz bile yemek ilk günkünden farklı bir tat içermektedir. Bunun nedenine ise yemeklere doğru saklama yöntemini uygulamadığınızdan dolayı yaşanan bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Peki, pişmiş yemekler buzdolabında nasıl saklanmalı? Yemeklerin ilk günkü lezzetini koruması nasıl sağlanır? İşte, pişmiş yemekleri buzdolabında doğru saklama yöntemi...
PİŞMİŞ YEMEKLER BUZDOLABINDA NASIL SAKLANMALI?
- - Çorba gibi sıvı yemekleri saklamak için saklayacağınız kabın cam kase olmamasına dikkat ediniz. Çorbaları, emaye tencerelerde saklayabilirsiniz.
- - Sulu yemekleri saklamak için uzun derin bir kabın içine poşet koyarak donmasına yardımcı olabilirsiniz. Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
- - Katı yemekleri saklamak için ise buzdolabı poşetlerinin içine yerleştirerek porsiyonlara ayırır bir şekilde buzlukta yerini ayarlayabilirsiniz.
- - Buzlukta saklayacağınız yiyeceğin üzerine tarih yazarsanız saklama tarihinin zamanını hatırlamanıza yardımcı olabilir.