iltasyazilim
FD Üye
Pişi Tarifi İçin Malzemeler
*3 bardak un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket yaş maya
*1 su bardağı ılık su
*
Pişi Tarifi Yapılışı İlk olarak mayayı ılık suda eritin ,daha sonra unu ekleyip üzerine tuz dökün Yoğurmaya başlayın ve yumuşak bir kıvam aldığı zaman hamur kabının kapağını kapatıp hamurun kapatmasını bekleyin Hamur kabardıktan sonra yağlı bir zeminde hamuru hafif açın, ortasına da küçük delik açın ki hamurun her tarafı pişsin Kızgın yağda(1,5 su bardağı ayçiçek yağında) pişirin (eğer yağ çok kızarmış olmazsa yağı çeker ve çok yağlı olmasına sebep olur ) İşte bu kadar Afiyet Olsun)
*3 bardak un
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket yaş maya
*1 su bardağı ılık su
*
Pişi Tarifi Yapılışı İlk olarak mayayı ılık suda eritin ,daha sonra unu ekleyip üzerine tuz dökün Yoğurmaya başlayın ve yumuşak bir kıvam aldığı zaman hamur kabının kapağını kapatıp hamurun kapatmasını bekleyin Hamur kabardıktan sonra yağlı bir zeminde hamuru hafif açın, ortasına da küçük delik açın ki hamurun her tarafı pişsin Kızgın yağda(1,5 su bardağı ayçiçek yağında) pişirin (eğer yağ çok kızarmış olmazsa yağı çeker ve çok yağlı olmasına sebep olur ) İşte bu kadar Afiyet Olsun)