iltasyazilim
FD Üye
Pişi Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg un (3 su bardağı)
*1 çorba kaşığı kuru maya(ya da yarım paket yaş maya)
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)
*Sıvı yağ
Pişi Tarifi Yapılışı Puf puf kabarmış ve yağ çekmeyen pişi yapmak için bu pişi tarifini mutlaka defterlerinize ekleyin Size nefis bir pişinin iki önemli püf noktasını söylemek istiyorum Birincisi hamuru yumuşacık olmalı ve güzel mayalanmış olmalı İkincisi ise pişirirken yağ yeterince kızmış olmalı ki yağ çekmesin
Pişi hamuru nasıl yapılır?
Pişi hamuru aslında bildiğimiz ekmek hamurudur Dilerseniz ekmek fırınlarından hazır mayalanmış hamur alıp kullanabilirsiniz Ilık suda mayayı eritin Eğer kuru maya kullanıyorsanız her zamanki gibi mayanın aktifleşmesi için biraz bekletin ve çok az şeker de ilave edilebilir Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek*yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin İsterseniz dediğim gibi bu aşamayı geçmek için*ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz
Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle bastırarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın Şekillendirirken ortasına parmağınızla bir delik açmayı da unutmayın Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini ve hamur kalmamasını sağlayacaktır Sıcak sıcak servis edin, Afiyet olsun
h 4Pişi Tarifi Videolu Anlatımı
*Yarım kg un (3 su bardağı)
*1 çorba kaşığı kuru maya(ya da yarım paket yaş maya)
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)
*Sıvı yağ
Pişi Tarifi Yapılışı Puf puf kabarmış ve yağ çekmeyen pişi yapmak için bu pişi tarifini mutlaka defterlerinize ekleyin Size nefis bir pişinin iki önemli püf noktasını söylemek istiyorum Birincisi hamuru yumuşacık olmalı ve güzel mayalanmış olmalı İkincisi ise pişirirken yağ yeterince kızmış olmalı ki yağ çekmesin
Pişi hamuru nasıl yapılır?
Pişi hamuru aslında bildiğimiz ekmek hamurudur Dilerseniz ekmek fırınlarından hazır mayalanmış hamur alıp kullanabilirsiniz Ilık suda mayayı eritin Eğer kuru maya kullanıyorsanız her zamanki gibi mayanın aktifleşmesi için biraz bekletin ve çok az şeker de ilave edilebilir Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek*yumuşak bir hamur hazırlayın Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin İsterseniz dediğim gibi bu aşamayı geçmek için*ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz
Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle bastırarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın Şekillendirirken ortasına parmağınızla bir delik açmayı da unutmayın Bu işlem pişinin ortasının da güzelce pişmesini ve hamur kalmamasını sağlayacaktır Sıcak sıcak servis edin, Afiyet olsun
h 4Pişi Tarifi Videolu Anlatımı