iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
* Pişi
Dolgu:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
Hamur:
1 paket Dr Oetker Sade Kek Karışımı
1 yumurta (orta boy)
1 ½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Peynir ve maydanozu derin bir kaseye alın ve karıştırın
2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 23 mm kalınlığında açıp su bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin Bu yuvarlakların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı hazırladığınız peynir rendesi ve maydanoz karışımı koyun Kalan hamurları bunların üzerine kapatın Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırıp tekrar bardakla kesin
Kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartın
* Pişi
Dolgu:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
Hamur:
1 paket Dr Oetker Sade Kek Karışımı
1 yumurta (orta boy)
1 ½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
1
Ön hazırlık:
Peynir ve maydanozu derin bir kaseye alın ve karıştırın
2
Hamurun hazırlanışı ve pişirme:
Yumurta, yoğurt, tuz ve sade kek karışımını yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 23 mm kalınlığında açıp su bardağı kullanarak yuvarlaklar kesin Bu yuvarlakların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı hazırladığınız peynir rendesi ve maydanoz karışımı koyun Kalan hamurları bunların üzerine kapatın Kenarlarını elinizle bastırarak yapıştırıp tekrar bardakla kesin
Kızgın yağa atıp pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartın