Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pişirdiğiniz etlerin kanserojen olmaması için öneriler!

Pişirdiğiniz etlerin kanserojen olmaması için öneriler!
0
184

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Perhiz Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay tükettiğiniz etlerde kansorejenlerin oluşmaması için en emin çözümlerden birinin yanmış kararmış ya da fazla pişmiş etleri yememek olacağını söylüyor bununla birlikte öbür pişirme önerileri de sunuyor
Marine edin: Etinizi pişirmeden önce marine ederseniz bu DNA bozukluğunu oluşmasını önlemiş olursunuz Mesela tavuğu pişirmeden önce 40 dakika zeytinyağı, sirke, sarımsak, hardal ve limon suyu içerisinde marine ederseniz bu kanserojen oluşumu %90 oranında azaltmış olursunuz Burada önlem tamamen etin yüzeyinin kurumasını önlemekten geçiyor
Önce mikrodalga fırında pişirin: Bu yolla kimyasal değişimin %90 ’ını engelleyebilirsiniz Tek yapmanız gereken eti önce mikrodalgada 1 2 dakika pişirip tabağa akıcı suyunu boşaltmak Bu suyla beraber bozulmuş yapıdaki amino asitleri yiyeceğinizden uzaklaştırmış olursunuz
Deniz ürünlerini seçim edin: Kömürleşinceye dek pişirmediğiniz sürece balık en iyi tercih olacaktır
Sulu pişirin: Değişken içerisinde pişirilen (kaynatmak, buharda pişirmek gibi) etler bu tür yapı değişimleri oluşturmazlar Dolayısıyla kanserojen etkileri ortadan kalkar
Yağın içerisinde pişirmekte (kalori artışlarına dikkat etmek şartıyla) sıcaklık çok yükseklere ulaşamadığı için bu cins yapı bozulmalarına izin vermez ve HCAs oluşmaz
Pişirirken sürekli çevirin: Yüzey ısısını düşürüp HCAs elimine etmek için etinizi pişirirken uyumlu olarak çevirin Böylece bir yüzeyde sıcaklık fazla yükseltmeden
diğer yüzeye geçebilirsiniz En ideal zaman dilimi her 6 dakikada bir taraftan diğer yüzeye aşmak olacaktır Bu vakit 10 dakikaya yükseldiği zaman HCAs oluşumu %70 çoğalma gösterir Eğer bir taraftan öteki tarafa 1 dakikada bir geçiş oluyorsa HCAs hiç oluşmaz
Fırında, rosto, stirfry (Çin usulü pişirme):Izgara ve mangal maksimum HCAs üreten pişirme şekilleridir Sonrasında tavada ızgara, ve kavurma geliyor Bütün bunlar yerine
fırında, pişirmeyi, rosto yapmayı veya Çin usulü stirfry tercih ederek HCAs olumunu büyük oranda düşürebilirsiniz
Tavada kalan suya dokunmayın: Eti ya da tavuğu pişirdikten daha sonra oluşan su ve yağ karışımına ekmek banmayı aklınızdan bile geçirmeyin En çok kanserojen madde birikimi olan bu kısım direkt çöpe atın
Bol sebze yemeğe devam: Araştırmalar brokoli, karnabahar ve frenk lahanası gibi turpgiller ailesinden ahenkli beslenmenin bu kimyasalları vücuttan uzaklaştırdığını göstermiştir
12 gün boyunca her gün bu gruptan sebze yemek yemek kandaki HCAs oranlarını %20 30 oranında düşürebiliyor Bir De unutmayın sebzeburgerler hiçbir şeklide HCAs içermez
Farklı pişirme teknikleriyle pişirdiğiniz etlerin kansorejen olmaması için yardımsever öneriler
 

Similar threads

Sağlığımız için ne yediğimize özen göstermemiz gerektiğini biliriz. Diyabet, fazla kilo, tansiyon ve yüksek kolesterol olsun veya olmasın, yediklerimizin kısa veya uzun vadede sağlığımızı etkilediği kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak, yemekleri pişirme ve pişirme yöntemlerinin de ne yediğimiz kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Evde Tasarruf İçin Öneriler evde tasarruf nasıl yapılır evde tasarruf yöntemleri Evde tasarruf yapmak, sadece fiziki imkansızlıklar değil ülke ekonomisi düşünülerek de uygulanmalı meleklerevdetasarruficinoneriler5c592494101cbalt Ülke kaynakları olan suyu, elektriği, yakıtı gerektiğince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Dana ve sığır benzeri kasap hayvanlarında ikişer adet bulunan bonfile, coğunlukla buyukbaş hayvanın sırt kısmından cıkarılan ettir Etin en lezzetli ve besleyici kısmı olarak nitelendirilen bonfile, damak tadına gore farklı şekillerde pişirilebilir Pek cok restoranda az pişmiş bonfilenin cok daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Dana ve sığır sanki kasap hayvanlarında ikişer adet bulunan bonfile, başlıca büyükbaş hayvanın sırt kısmından çıkarılan ettir Etin en leziz ve besleyici kısmı olarak nitelendirilen bonfile, tat alma tadına kadar ayrı şekillerde pişirilebilir Böylece fazla restoranda eksik pişmiş bonfilenin çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Tasarruf Gerçekleştirmek İçin Neler Yapılabilir Tasarruf Yerine Getirmek İçin Neler Yapabiliriz Tasarruf Gerçekleştirmek İçin Yapılması Gerekenler Evde tasarruf yöntemleri Süre ekonomi zamanı olduğuna göre her şeyde olduğu gibi konut işlerinde de itinalı olmalı ve tasarruf yapmanın püf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt