iltasyazilim
FD Üye
Pişirilmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için;
*2 paket burçak bisküvi
*3 çorba kaşığı tereyağ (margarin de olabilir)
Kreması için;
*1 litre süt
*10 çorba kaşığı şeker
*5 çorba kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 paket labne (200 ml)
Limonlu Jöle için;
*2 su bardağı su
*1 sulu limon
*5 çorba kaşığı şeker
*1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
Pişirilmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağını eritiyoruz Daha sonra burçak bisküvileri rondodan geçirip bir kaba aldıktan sonra içine erittiğimiz tereyağını da kabın içine döküp karıştırdıktan sonra hamur kıvamına getirerek kelepçeli kalıbın içine yayıyoruz Eşit şekilde yayılması için bardağın ters kısmıyla veya kaşıkla güzelce bastırıp buzluğa koyuyoruz Daha sonra krema için süt, un ve şekeri tencereye alıp atesin altını açmadan topak kalmaması için blendırdan geçirdikten sonra atesin altını açıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiyoruz Balık ağzı olduktan sonra ateşin altını kapatıp içine vanilya ve labneyi ilave edip kabuk tutması ve kıvam alması için 34 dakika boyunca karıştırıyoruz Buzluktan çıkarttığımız tereyağlı bisküvili kalıbın içine kremayı döküp oda sıcaklığında soğumasını beklerken jöleyi yapıyoruz Jöle için 1 limonun suyunu sıkıp kabuklarını rendeliyoruz Daha sonra küçük bir tencereye alıp içine su ve nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak pişiyoruz Jöle kıvamını aldıktan sonra kelepçeli kalıba joleyi de döküp biraz oda sıcaklığında kaldıktan sonra üstüne strec film sarıp en az 4 saat dolapta soğumasını *bekleyip servis ediyoruz Afiyet olsun??
*2 paket burçak bisküvi
*3 çorba kaşığı tereyağ (margarin de olabilir)
Kreması için;
*1 litre süt
*10 çorba kaşığı şeker
*5 çorba kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 paket labne (200 ml)
Limonlu Jöle için;
*2 su bardağı su
*1 sulu limon
*5 çorba kaşığı şeker
*1,5 çorba kaşığı buğday nişastası
Pişirilmeyen Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağını eritiyoruz Daha sonra burçak bisküvileri rondodan geçirip bir kaba aldıktan sonra içine erittiğimiz tereyağını da kabın içine döküp karıştırdıktan sonra hamur kıvamına getirerek kelepçeli kalıbın içine yayıyoruz Eşit şekilde yayılması için bardağın ters kısmıyla veya kaşıkla güzelce bastırıp buzluğa koyuyoruz Daha sonra krema için süt, un ve şekeri tencereye alıp atesin altını açmadan topak kalmaması için blendırdan geçirdikten sonra atesin altını açıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiyoruz Balık ağzı olduktan sonra ateşin altını kapatıp içine vanilya ve labneyi ilave edip kabuk tutması ve kıvam alması için 34 dakika boyunca karıştırıyoruz Buzluktan çıkarttığımız tereyağlı bisküvili kalıbın içine kremayı döküp oda sıcaklığında soğumasını beklerken jöleyi yapıyoruz Jöle için 1 limonun suyunu sıkıp kabuklarını rendeliyoruz Daha sonra küçük bir tencereye alıp içine su ve nişastayı ilave edip sürekli karıştırarak pişiyoruz Jöle kıvamını aldıktan sonra kelepçeli kalıba joleyi de döküp biraz oda sıcaklığında kaldıktan sonra üstüne strec film sarıp en az 4 saat dolapta soğumasını *bekleyip servis ediyoruz Afiyet olsun??