Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pişmaniyeli Armut Tatlısı

Pişmaniyeli Armut Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pişmaniyeli Armut Tatlısı Malzemeleri

Muhallebi için Malzemeler

5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Armutlu Harç için Malzemeler

1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet armut
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı fındık – kıyılmış
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için Malzemeler

Pişmaniye

Hazırlanışı

Armutların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın
Geniş bir tavaya tereyağı ve doğradığınız armutları alın Üzerine toz şekeri ilave edin Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Armutlar yumuşayınca fındığı ve tarçını ekleyip karıştırıp, ocaktan alın
Bir tencereye sütü koyun Toz şeker, un ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin
Muhallebi koyulaşınca ateşten alın Parlaklık versin diye tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın
Soğuyan armutları kuplarınızın dibine pay edin Üzerlerine muhallebi ekleyin Üzerine tekrar armutlu harçtan pay edin Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun
Tatlılarınız soğuduktan sonra üzerlerine tel tel ayırdığınız pişmaniyeleri yerleştirin ve soğuk servis edin


 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt