iltasyazilim
FD Üye
Pişmaniyeli Soğuk Pasta Tarifi
Resimli Pişmaniyeli Soğuk Pasta Tarifi
Malzemeler
200grPötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu
75 gr erimiş tereyağı
1 paket ham krema(200 ml)
1 ½ Paket labne peyniri
175 gr toz şeker
Vanilya
24 cm çapında çember kalıp
150 gr kadar sade pişmaniye
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
Arzuya göre çilek veya çikolata sosu
Hazırlanışı
Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz ve dökülen bir hamur elde ediyoruz Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini benzer boyutta yağlı kağıtla kapladıktan daha sonra bisküvi hamurunu elimizle bastırarak üzerine yayıyoruzÇiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz175 gr toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½ paket labne peyniriyle karıştırıyoruz3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpıyoruz
Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten daha sonra en sonunda yumurta karını tahta ya da silikon kaşıkla karıştırıyoruz Bu karışımı çember kalıba döküyoruz en düşük 6 saat buzdolabımızın dondurucu bölümünde bekletiyoruzServisten yalnızca 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerini pişmaniye ile sıvama kaplıyoruz Arzuya göre servis sırasında çilek veya çikolata sosu ilave ediyoruz *
Resimli Pişmaniyeli Soğuk Pasta Tarifi
Malzemeler
200grPötibör cinsi bisküvi sade veya kakaolu
75 gr erimiş tereyağı
1 paket ham krema(200 ml)
1 ½ Paket labne peyniri
175 gr toz şeker
Vanilya
24 cm çapında çember kalıp
150 gr kadar sade pişmaniye
3 yumurta sarısı
3 yumurta akı
Arzuya göre çilek veya çikolata sosu
Hazırlanışı
Bisküvileri erimiş tereyağı ile beraber robottan geçiriyoruz ve dökülen bir hamur elde ediyoruz Kenarı açılabilen çember kalıbın dibini benzer boyutta yağlı kağıtla kapladıktan daha sonra bisküvi hamurunu elimizle bastırarak üzerine yayıyoruzÇiğ kremayı vanilya ile beraber çırpıyoruz175 gr toz şekeri 3 yumurtanın sarısı ile çırpıyoruz ve 1 ½ paket labne peyniriyle karıştırıyoruz3 yumurtanın akını bir fiske tuzla kar haline gelene kadar çırpıyoruz
Labne karışımını ve çiğ kremayı birbirine yedirdikten daha sonra en sonunda yumurta karını tahta ya da silikon kaşıkla karıştırıyoruz Bu karışımı çember kalıba döküyoruz en düşük 6 saat buzdolabımızın dondurucu bölümünde bekletiyoruzServisten yalnızca 5 dakika önce kalıptan çıkartıp üzerini pişmaniye ile sıvama kaplıyoruz Arzuya göre servis sırasında çilek veya çikolata sosu ilave ediyoruz *