iltasyazilim
FD Üye
Pişmeyen Giotto Pastası Tarifi İçin Malzemeler Tabanı için:
*200 g pötibör bisküvi
*100 g tereyağı
*3 paket giotto
Kreması için:
*500 g mascarpone (labne)
*300 g krem peynir
*200 g krema
*100 g pudra şekeri
*1 konserve mandalina (isteğe göre başka meyvelerde kullanılabilir)
Ara kısım ve üzeri için:
*2 paket giotto (12 adet üzerine)
*Mandalina
Pişmeyen Giotto Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pötibör bisküvileri rondodan geçiriyoruz Bir yandan da tereyağını eritiyoruz
* Bisküvilerden sonra giotto’ları da rondodan geçiriyoruz ve rondodan geçen bisküvilerle birlikte bir kaba alıyoruz Eriyen tereyağını üzerine ekleyip, iyice karıştırıyoruz, ıslak kum gibi bir hal alıyor karışımımız
*Genişce bir tabağın üzerine yağlı kağıt serip, pasta kabımızın kelepçesini üzerine koyuyoruz Karışımımızı kalıbın içerisine döküp her yerine eşit bir şekilde dağıtıyoruz ve bir bardağın alt kısmıyla iyice bastırıp düzlüyoruz pastamızın tabanını
*Kremamız hazırlanana dek buzdolabında bekletiyoruz
*Kremamız için öncelikle sıvı kremayı hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz Pudra şekerini eleyip karıştırma kabımıza alıyoruz Mascarpone’yi de ekleyip mikserle karışmasını sağlıyoruz
*Krem peynirini de ekledikten sonra tekrar mikserle karıştırıyoruz Son olarak dolaptan kremayı da alıp, karışıma ekleyip fazla karıştırmadan birleşmesini sağlıyoruz
*Konserve mandalinalarını suyundan süzerek bir tabağa alıyoruz
*Pasta tabanımız donduktan sonra ve sert bir kıvama geldikten sonra, buzdolabından alıp pastamızı artık birleştirebiliriz
*Pasta tabanımızın üzerine krema karışımımızın yarsını ekleyip hafifçe düzlüyoruz
*Mandalinaları ortadan bölüp (küçük olsun istedim ben) kremanın üzerine dağıtıyoruz tek tek Giottoları da aynı şekilde ortadan kesip kremanın için hafif bastırarak mandalinaların arasına yerleştiriyoruz Şimdi kalan kremayı da üzerine ekleyip, düzlüyoruz
*Servis etmeden en az 12 saat buzdolabında bekletiyoruz Servis etmeden 12 adet giotto’yu da yerleştirip (isteğe göre kaç dilim olacaksa o kadar giotto da koyulabilir), mandalina ile isteğe göre süslenebilir
*Servis tabağına almadan, kalıptan çıkarmak için pastamızın etrafından bir bıçak veya ince bir spatula yardımı ile pasta kelepçeli kalıptan ayrılır Kelepçeyi şimdi açıp çıkarabilirsiniz Tabanımız kek kıvamında olacağı için, yağlı kağıttan kolayca ayırıp servis tabağına alabilirsinizPastanız servise hazırdır
Afiyet olsun
*200 g pötibör bisküvi
*100 g tereyağı
*3 paket giotto
Kreması için:
*500 g mascarpone (labne)
*300 g krem peynir
*200 g krema
*100 g pudra şekeri
*1 konserve mandalina (isteğe göre başka meyvelerde kullanılabilir)
Ara kısım ve üzeri için:
*2 paket giotto (12 adet üzerine)
*Mandalina
Pişmeyen Giotto Pastası Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle pötibör bisküvileri rondodan geçiriyoruz Bir yandan da tereyağını eritiyoruz
* Bisküvilerden sonra giotto’ları da rondodan geçiriyoruz ve rondodan geçen bisküvilerle birlikte bir kaba alıyoruz Eriyen tereyağını üzerine ekleyip, iyice karıştırıyoruz, ıslak kum gibi bir hal alıyor karışımımız
*Genişce bir tabağın üzerine yağlı kağıt serip, pasta kabımızın kelepçesini üzerine koyuyoruz Karışımımızı kalıbın içerisine döküp her yerine eşit bir şekilde dağıtıyoruz ve bir bardağın alt kısmıyla iyice bastırıp düzlüyoruz pastamızın tabanını
*Kremamız hazırlanana dek buzdolabında bekletiyoruz
*Kremamız için öncelikle sıvı kremayı hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz Pudra şekerini eleyip karıştırma kabımıza alıyoruz Mascarpone’yi de ekleyip mikserle karışmasını sağlıyoruz
*Krem peynirini de ekledikten sonra tekrar mikserle karıştırıyoruz Son olarak dolaptan kremayı da alıp, karışıma ekleyip fazla karıştırmadan birleşmesini sağlıyoruz
*Konserve mandalinalarını suyundan süzerek bir tabağa alıyoruz
*Pasta tabanımız donduktan sonra ve sert bir kıvama geldikten sonra, buzdolabından alıp pastamızı artık birleştirebiliriz
*Pasta tabanımızın üzerine krema karışımımızın yarsını ekleyip hafifçe düzlüyoruz
*Mandalinaları ortadan bölüp (küçük olsun istedim ben) kremanın üzerine dağıtıyoruz tek tek Giottoları da aynı şekilde ortadan kesip kremanın için hafif bastırarak mandalinaların arasına yerleştiriyoruz Şimdi kalan kremayı da üzerine ekleyip, düzlüyoruz
*Servis etmeden en az 12 saat buzdolabında bekletiyoruz Servis etmeden 12 adet giotto’yu da yerleştirip (isteğe göre kaç dilim olacaksa o kadar giotto da koyulabilir), mandalina ile isteğe göre süslenebilir
*Servis tabağına almadan, kalıptan çıkarmak için pastamızın etrafından bir bıçak veya ince bir spatula yardımı ile pasta kelepçeli kalıptan ayrılır Kelepçeyi şimdi açıp çıkarabilirsiniz Tabanımız kek kıvamında olacağı için, yağlı kağıttan kolayca ayırıp servis tabağına alabilirsinizPastanız servise hazırdır
Afiyet olsun