iltasyazilim
FD Üye
Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*yarım su bardağı yoğurt
*yarım su bardağı su
*kuru maya (yaş maya da olabilir)
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*15 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık 34 bardak un
Hamur kabını yağlamak için:
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pita Ekmeği Tarifi Yapılışı PİTA; Arapların mutfağından eksik olmayan bir ekmek türüdür
Ankarada da çoğunluk gobit ekmek diyor… İçine döner,salata gibi malzemeler ekleyerek de tüketebilirsiniz…
Yoğurma kabımızın içerisinde,süt,yoğurt ve suyu karıştıralımdaha sonra maya,tuz,toz şeker ve unu ekleyerek yoğuralımElimize yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra yoğurduğumuz kabın içerisini 1yemek kaşığı zeytinyağ ile yağlayıp,hamuru tekrar içine alıp mayalanmaya bırakalım(1 saat)
Mayalanan hamuru tezgaha alıp rulo şekli verip, 6 eşit parçaya bölelim, daha sonra her bir parçayı 2 eşit parçaya keselim Toplamda 12 parça hamur elde ettik Bu hamurları yuvarlak şekilde açalım (1520 cm çapında) daha sonra 2’şerli olarak hamurları birleştirelim Kenarlarını elimizle bastırarak kapatalım, hamurun orta kısmına dokunmayalım yoksa içi kabarmaz
Yağlı kağıt serili olan tepsiye(ya da yağlanmış tepsiye) pita ekmeklerimizi dizelim Tepsinin içerisinde 10 dk hamurlar beklerken,o sırada fırını ısıtalım 220 derecede…
İçi iyice ısınan fırınımıza ekmeklerimizi gönderelim yaklaşık 15 dk pişirelim( fırının kapağını devamlı açmayalım, çünkü ekmeklerimiz kabaracak)
Afiyet olsun…
*1 su bardağı süt
*yarım su bardağı yoğurt
*yarım su bardağı su
*kuru maya (yaş maya da olabilir)
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*15 tatlı kaşığı tuz
*Yaklaşık 34 bardak un
Hamur kabını yağlamak için:
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pita Ekmeği Tarifi Yapılışı PİTA; Arapların mutfağından eksik olmayan bir ekmek türüdür
Ankarada da çoğunluk gobit ekmek diyor… İçine döner,salata gibi malzemeler ekleyerek de tüketebilirsiniz…
Yoğurma kabımızın içerisinde,süt,yoğurt ve suyu karıştıralımdaha sonra maya,tuz,toz şeker ve unu ekleyerek yoğuralımElimize yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra yoğurduğumuz kabın içerisini 1yemek kaşığı zeytinyağ ile yağlayıp,hamuru tekrar içine alıp mayalanmaya bırakalım(1 saat)
Mayalanan hamuru tezgaha alıp rulo şekli verip, 6 eşit parçaya bölelim, daha sonra her bir parçayı 2 eşit parçaya keselim Toplamda 12 parça hamur elde ettik Bu hamurları yuvarlak şekilde açalım (1520 cm çapında) daha sonra 2’şerli olarak hamurları birleştirelim Kenarlarını elimizle bastırarak kapatalım, hamurun orta kısmına dokunmayalım yoksa içi kabarmaz
Yağlı kağıt serili olan tepsiye(ya da yağlanmış tepsiye) pita ekmeklerimizi dizelim Tepsinin içerisinde 10 dk hamurlar beklerken,o sırada fırını ısıtalım 220 derecede…
İçi iyice ısınan fırınımıza ekmeklerimizi gönderelim yaklaşık 15 dk pişirelim( fırının kapağını devamlı açmayalım, çünkü ekmeklerimiz kabaracak)
Afiyet olsun…