iltasyazilim
FD Üye
Pita Ekmek ( Lavaş ) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*Bir paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Bir çay bardağı ılık süt
*Bir su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Pita Ekmek ( Lavaş ) Tarifi Yapılışı Unu kaba döküyoruz Ardından maya, tuz ve şekeri ekleyip kabın ortasını havuz yapıyoruz Daha sonra suyu, sütü, yağı yavaş yavaş ekliyoruz ve hamur haline getiriyoruz
Eğer aynı gün yapacaksanız 2 saat mayalanmasını beklemek yeterli Akşamdan yapıp buzdolabında üzeri kapalı şekilde de saklayabilirsiniz Ertesi günü taze pişirebilirsiniz
Hamur dinlendikten sonra küçük parçalar halinde bıçakla kesip yuvarlıyoruz ( cevizden biraz daha büyük parçalar ) Sonra un serpilmiş zeminde merdane yardımıyla tatlı tabağı kadar açıyoruz Kızdırılmış teflon yada döküm tavada önlü arkalı pişiriyoruz ( Ben tost makinasının arka kısmında denedim Kabarmadı, kızarmadı ) Tava en mükemmel sonucu veriyor Pişen lavaşlara tereyağı sürüp servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*3 su bardağı un
*Bir paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Bir çay bardağı ılık süt
*Bir su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Pita Ekmek ( Lavaş ) Tarifi Yapılışı Unu kaba döküyoruz Ardından maya, tuz ve şekeri ekleyip kabın ortasını havuz yapıyoruz Daha sonra suyu, sütü, yağı yavaş yavaş ekliyoruz ve hamur haline getiriyoruz
Eğer aynı gün yapacaksanız 2 saat mayalanmasını beklemek yeterli Akşamdan yapıp buzdolabında üzeri kapalı şekilde de saklayabilirsiniz Ertesi günü taze pişirebilirsiniz
Hamur dinlendikten sonra küçük parçalar halinde bıçakla kesip yuvarlıyoruz ( cevizden biraz daha büyük parçalar ) Sonra un serpilmiş zeminde merdane yardımıyla tatlı tabağı kadar açıyoruz Kızdırılmış teflon yada döküm tavada önlü arkalı pişiriyoruz ( Ben tost makinasının arka kısmında denedim Kabarmadı, kızarmadı ) Tava en mükemmel sonucu veriyor Pişen lavaşlara tereyağı sürüp servis yapabilirsiniz Afiyet olsun