iltasyazilim
FD Üye
Pıtıl Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo un
*1 küp yaş maya
*Kulak memesi kıvamını alacak şekilde su
*Tuz
Pıtıl Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri geniş bir yoğurma kabında yoğrulup mayalandırılır Portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır Bezeler uzun tepsi boyunda eni bir karış olacak şekilde açılır Dilerseniz açılan hamur içine çeşitli harçlar da hazırlayabilirsiniz Saçta pişirildiğinde tam lezzetini alacaktır Pişen pıtıllar sırayla tereyağı ile yağlanıp sıcak servis edilir Merzifon yöresinde vazgeçilmez sahur lezzetidir Afiyet olsun
*1 kilo un
*1 küp yaş maya
*Kulak memesi kıvamını alacak şekilde su
*Tuz
Pıtıl Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri geniş bir yoğurma kabında yoğrulup mayalandırılır Portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır Bezeler uzun tepsi boyunda eni bir karış olacak şekilde açılır Dilerseniz açılan hamur içine çeşitli harçlar da hazırlayabilirsiniz Saçta pişirildiğinde tam lezzetini alacaktır Pişen pıtıllar sırayla tereyağı ile yağlanıp sıcak servis edilir Merzifon yöresinde vazgeçilmez sahur lezzetidir Afiyet olsun