iltasyazilim
FD Üye
Pizza Hamuru Nasıl Yapılır
Ev Yapımı Pizza Tarifi
Hayatın boyunca ne yemekten sıkılmazsın diye sorsalar ilk yanıtı pizza olanlardanım ben de Her karnım acıktığında aklıma gelen ilk şey olduğunu söylememe bile lüzum değil( bundan başka kaloriler olmasa:f84 Sürekli dışarda pizza yeme ihtimalimiz olmadığı için ben de çoğunlukla kendi pizzamı kendim yapıyorum Aslında dışarda yemekten daha keyifli Herşeyden önce malzemeyi siz seçiyorsunuz ve adını dahi duymadığınız şeyleri yemek zorunda kalmıyorsunuz
Pizza tek bir şekilde yapılan bir gıda türü değil malumunuz Hatta yalnızca hamurdan yok ramazan pidesinden ya da tost ekmeğinden bile pizza yerine getirmek olası Fakat ben size daha fazla evde kendi yaptığım pizza hamurunun tarifini vereceğim Üstüne koyacağınız tüm araç gereç ekonomiye ve yaratıcılığınıza kalmış Lakin eminim bu tarifteki hamurla harikalar yaratacaksınız
Pizza Hamuru (3035 cn'lik iki pizza hamuru için)
Malzemeler:
5 yemek yemek kaşığı kuru maya
2,5 su bardağı ılık su( eğer mutfak dereceniz varsa 4046 derece tatmin edici)
2 Dere kaşığı toz şeker
14 su bardağı Zeytinyağı
56 subardağı sert un( daha fazla ekmek yapılan unlardan)
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Ilk Olarak bir vahşi ılık suyu döküp mayayı içinde iyice eritin5 dakika dek köpürmesini bekleyin
Mayanın üzerinde kabarcıklar çıkınca yani faal olunca şeker, zeytinyağı, un ve en son tuzu ekleyin
Hmauru iyive karıştırın ve açma işlemini yapabileceğiniz bir alana taşıyın
Hamuru elastik ışık halkası gelinceye kadar 810 dakika yoğurun
Hamuru yağlanmış bir kabın içine alıp üzerini nemli bir bez yada sera streçle örtün ve mayalanması için oda ısısında bırakın
Bu işlem 12 saat sürebilir Bunun yanına bir gece evvelden soğutucuda bekletip ertesi gün oda ısısına gelinceye dek bekletmek de bir mayalandırmadır
Ayrıntılarıyla kabarınca hamuru ikiye bölün
Ve bir bir 3035 cm'lik bir daire oluşuncaya dek açın
Pizza hamurunu pişirirken fırının derecesinin 260 civarında olmasına uyarı edin ve istediğiniz malzemeleri üzerine ekleyerek 1015 dakika pişirin
ZamaneanneForumdasnet *
Ev Yapımı Pizza Tarifi
Hayatın boyunca ne yemekten sıkılmazsın diye sorsalar ilk yanıtı pizza olanlardanım ben de Her karnım acıktığında aklıma gelen ilk şey olduğunu söylememe bile lüzum değil( bundan başka kaloriler olmasa:f84 Sürekli dışarda pizza yeme ihtimalimiz olmadığı için ben de çoğunlukla kendi pizzamı kendim yapıyorum Aslında dışarda yemekten daha keyifli Herşeyden önce malzemeyi siz seçiyorsunuz ve adını dahi duymadığınız şeyleri yemek zorunda kalmıyorsunuz
Pizza tek bir şekilde yapılan bir gıda türü değil malumunuz Hatta yalnızca hamurdan yok ramazan pidesinden ya da tost ekmeğinden bile pizza yerine getirmek olası Fakat ben size daha fazla evde kendi yaptığım pizza hamurunun tarifini vereceğim Üstüne koyacağınız tüm araç gereç ekonomiye ve yaratıcılığınıza kalmış Lakin eminim bu tarifteki hamurla harikalar yaratacaksınız
Pizza Hamuru (3035 cn'lik iki pizza hamuru için)
Malzemeler:
5 yemek yemek kaşığı kuru maya
2,5 su bardağı ılık su( eğer mutfak dereceniz varsa 4046 derece tatmin edici)
2 Dere kaşığı toz şeker
14 su bardağı Zeytinyağı
56 subardağı sert un( daha fazla ekmek yapılan unlardan)
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Ilk Olarak bir vahşi ılık suyu döküp mayayı içinde iyice eritin5 dakika dek köpürmesini bekleyin
Mayanın üzerinde kabarcıklar çıkınca yani faal olunca şeker, zeytinyağı, un ve en son tuzu ekleyin
Hmauru iyive karıştırın ve açma işlemini yapabileceğiniz bir alana taşıyın
Hamuru elastik ışık halkası gelinceye kadar 810 dakika yoğurun
Hamuru yağlanmış bir kabın içine alıp üzerini nemli bir bez yada sera streçle örtün ve mayalanması için oda ısısında bırakın
Bu işlem 12 saat sürebilir Bunun yanına bir gece evvelden soğutucuda bekletip ertesi gün oda ısısına gelinceye dek bekletmek de bir mayalandırmadır
Ayrıntılarıyla kabarınca hamuru ikiye bölün
Ve bir bir 3035 cm'lik bir daire oluşuncaya dek açın
Pizza hamurunu pişirirken fırının derecesinin 260 civarında olmasına uyarı edin ve istediğiniz malzemeleri üzerine ekleyerek 1015 dakika pişirin
ZamaneanneForumdasnet *