iltasyazilim
FD Üye
Pizza Hamurunda Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı su
*3 yemek kaşığı zeytin yağı
*Alabildiğince un
Üzeri için
*3 adet küçük soğan
*1 yemek kaşığı dolusu susam ve çörek otu
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kekik
*Yarım demet maydanoz
Pizza Hamurunda Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Pizza hamurundan biberli ekmek yapma için öncelikle mayayı suda eritiyoruz,*yağı sütü şeker ve tuzu katıp unu da yavaşça ekleyip orta kıvamda bir hamur elde edip hamuru dinlendiriyoruz Bu arada soğanlar doğranıp suyu sıkılıp üzerine maydanoz, salçayı, susam, çörek otu, 2 çay bardağı zeytinyağını, 1 su bardağı lor peynirini ekleyip karıştırıyoruz Kekik katıp iyice harmanlıyoruz Hamurumuz 1 kat yükselmişse olmuş demektir, fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp hamurdan yumurta iriliğinde parçalar bölüp tepsiye diziyoruz Harçtan parmaklarımızla bastırıp hamurlara sürerek yayıp işi sonlandırıyoruz Hiç acele etmeyin hamur ne kadar dilenirse o kadar iyi sonuç verir 190 derecede ısıtılmış fansız fırında pişirilir Parmağınızla hamura dokunduğunuzda hemen yukarı fırlayıp önceki halini alıyorsa hamur pişmiş demektir Afiyet olsun
*1 yemek kaşığı toz maya
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı su
*3 yemek kaşığı zeytin yağı
*Alabildiğince un
Üzeri için
*3 adet küçük soğan
*1 yemek kaşığı dolusu susam ve çörek otu
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı kekik
*Yarım demet maydanoz
Pizza Hamurunda Biberli Ekmek Tarifi Yapılışı Pizza hamurundan biberli ekmek yapma için öncelikle mayayı suda eritiyoruz,*yağı sütü şeker ve tuzu katıp unu da yavaşça ekleyip orta kıvamda bir hamur elde edip hamuru dinlendiriyoruz Bu arada soğanlar doğranıp suyu sıkılıp üzerine maydanoz, salçayı, susam, çörek otu, 2 çay bardağı zeytinyağını, 1 su bardağı lor peynirini ekleyip karıştırıyoruz Kekik katıp iyice harmanlıyoruz Hamurumuz 1 kat yükselmişse olmuş demektir, fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayıp hamurdan yumurta iriliğinde parçalar bölüp tepsiye diziyoruz Harçtan parmaklarımızla bastırıp hamurlara sürerek yayıp işi sonlandırıyoruz Hiç acele etmeyin hamur ne kadar dilenirse o kadar iyi sonuç verir 190 derecede ısıtılmış fansız fırında pişirilir Parmağınızla hamura dokunduğunuzda hemen yukarı fırlayıp önceki halini alıyorsa hamur pişmiş demektir Afiyet olsun