Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pizza Poğaça

Pizza Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket tereyağ ya da margarin
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı toz maya
*3 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı tuz
*6 su bardağı un

Üzerine:

*1 domates
*2 biber
*1 kase ufak doğranmış kaşar peyniri
*Kenarlarına sürmek için 1 yumurta sarısı ve içine biraz sıvı yağ

Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı Hepinize merhabalar Hayırlı pazarlar Bugün sizlere çok leziz pizza tadında poğaça tarifim varİki su bardağı sütü ılıtalım İçerisine iki yemek kaşığı mayayı, şekeri ve birkaç kaşık un ile karıştıralım Maya aktiflenene kadar bekleyelim Yumuşamış olan margarini ve aktifleşen mayayı karıştıralım tuzu ekleyelim Kontrollü bir şekilde unu ekleyelim Yumuşak bir hamur yapalım Mayalanması için üzerini kapatıp yarım saat kadar bekliyoruz Mayalanan Hamurdan parçalar koparıp düzleştirip önce ufak doğradığımız peyniri, domates ve biberi yerleştirip tepsi mayası için 1520 dakika daha bekletip Fırına vermeden önce yumurta sarısını etrafına sürelim 200 derece fırında pişirelim *Ben bir tepsiyi pizza gibi yaptım, kalan hamurun küçük bir parçasını poğaça gibi şekil verdim Çok leziz Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun

858,496Konular
981,709Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt