iltasyazilim
FD Üye
Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*yarım yemek kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
*Mantar
*Sucuk
*Biber
*Zeytin
*Kaşar peynir
Sosu için;
*34 tane rendelenmiş domates
*1 yemek kaşığı domates Salçası
*Bir çay kaşığı kekik
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 dış dövülmüş sarımsak
Pizza Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini hepsini bir kaba koyup karıştırın Yumuşak bir hamur elde ediyoruz Kabın ağzını strecle kapatıp yarım yarım saat mayanlanmasını bekleyin Sonra hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz Tepsi büyüklüğünde açıyoruz tepsiye yağlı kağıt serin ilk önce yapışmasın hamuru tepsiye göre açıktan sonra her tarafını çatalla deliyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz bu arada sosu ve malzemeleri ayarlıyoruz Sonra yarı pişmiş hamurumuza önce sosu sürüp sonra kaşar peyniri her tarafa döküp malzemeleri koyun sonra tekrar fırına atın 20 dakika pişiriyoruz veya kenarları Kızarana kadar ondan sonra alabilirsiniz Afiyet olsun
*5 su bardağı un
*2 yemek kaşığı kuru maya
*1 yemek kaşığı şeker
*yarım yemek kaşığı tuz
*2 su bardağı ılık su
*4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
*Mantar
*Sucuk
*Biber
*Zeytin
*Kaşar peynir
Sosu için;
*34 tane rendelenmiş domates
*1 yemek kaşığı domates Salçası
*Bir çay kaşığı kekik
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 dış dövülmüş sarımsak
Pizza Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini hepsini bir kaba koyup karıştırın Yumuşak bir hamur elde ediyoruz Kabın ağzını strecle kapatıp yarım yarım saat mayanlanmasını bekleyin Sonra hamuru iki eşit parçaya bölüyoruz Tepsi büyüklüğünde açıyoruz tepsiye yağlı kağıt serin ilk önce yapışmasın hamuru tepsiye göre açıktan sonra her tarafını çatalla deliyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz bu arada sosu ve malzemeleri ayarlıyoruz Sonra yarı pişmiş hamurumuza önce sosu sürüp sonra kaşar peyniri her tarafa döküp malzemeleri koyun sonra tekrar fırına atın 20 dakika pişiriyoruz veya kenarları Kızarana kadar ondan sonra alabilirsiniz Afiyet olsun