iltasyazilim
FD Üye
Pizza Tavasında Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg orta yağlı kıyma eti
*yarım kg kuru soğan
*2 sivri biber
*1 adet kabuğu soyulmuş domates
*2 kaşık domates salçası
*1 kaşık biber salçası
*200 gr margarin
*yarım su bardağı zeytinyağı
*1 bardak su
*isot
*tuz
Hamur için:
*1 kg un
*1 bardak ılık süt
*2 paket kuru maya
*tuz
*3 kaşık zeytinyağı
*su
Pizza Tavasında Lahmacun Tarifi Yapılışı Öncelikle hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlanır ve dinlendirilir Soğanların kabukları soyulur ve robottan geçirilir Biberler ve domates de doğranır ve diğer bütün malzemeler eklenir ve karıştırılır Mayalanan hamur küçük bezelere ayrılır ve üzeri kapatılır Her beze alınır ve servis tabağı büyüklüğünde açılır, üzerine Hazırlanan içten sürülür ve dikkatli şekilde tavaya alınarak kısık ateşte pişirilir Kapak kapat maya gerek yok Hamuru Mümkünse olduğu kadar ince açılmalı ki hamur pişerken üzerindeki kıyma da pişebilsin Kıyması fazla kızarmayacaktır ancak endişe etmeyin Bütün lahmacunlar pişirilip üst üste konulunca, o sıcaklıkla kıymalar çiğ kalmıyor Türkiye’de herkes lahmacunu fırına gönderiyor ancak evde yapmak isteyene bu şekilde yapmayı tavsiye ederim Pratik ve lezzetli oluyor Afiyet olsun
*1 kg orta yağlı kıyma eti
*yarım kg kuru soğan
*2 sivri biber
*1 adet kabuğu soyulmuş domates
*2 kaşık domates salçası
*1 kaşık biber salçası
*200 gr margarin
*yarım su bardağı zeytinyağı
*1 bardak su
*isot
*tuz
Hamur için:
*1 kg un
*1 bardak ılık süt
*2 paket kuru maya
*tuz
*3 kaşık zeytinyağı
*su
Pizza Tavasında Lahmacun Tarifi Yapılışı Öncelikle hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlanır ve dinlendirilir Soğanların kabukları soyulur ve robottan geçirilir Biberler ve domates de doğranır ve diğer bütün malzemeler eklenir ve karıştırılır Mayalanan hamur küçük bezelere ayrılır ve üzeri kapatılır Her beze alınır ve servis tabağı büyüklüğünde açılır, üzerine Hazırlanan içten sürülür ve dikkatli şekilde tavaya alınarak kısık ateşte pişirilir Kapak kapat maya gerek yok Hamuru Mümkünse olduğu kadar ince açılmalı ki hamur pişerken üzerindeki kıyma da pişebilsin Kıyması fazla kızarmayacaktır ancak endişe etmeyin Bütün lahmacunlar pişirilip üst üste konulunca, o sıcaklıkla kıymalar çiğ kalmıyor Türkiye’de herkes lahmacunu fırına gönderiyor ancak evde yapmak isteyene bu şekilde yapmayı tavsiye ederim Pratik ve lezzetli oluyor Afiyet olsun