iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Hamuru için;
330 gr un (2 14 cup) (2 su bardağından bir parmak fazla)
1 tatlı kaşığı instant veya aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
200 ml su (34 cup) (bir su bardağından bir parmak az)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi için;
1 kase sucuk (dilim dilim veya ufak ufak doğranmış)
1 kase taze kaşar peyniri (küp şeklinde doğranmış)
Üzeri için;
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
34 diş ezilmiş sarımsak
Bir avuç kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Bir kabın içine unu eliyoruz, üzerine tuzu koyup karıştırıyoruz Ardından mayayı, ılık suyu ve yağı ekleyip karıştırıp yumuşak, elastik, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar mutfak tezgahında yoğuruyoruz Kabımızı hafif yağlayıp hamuru kaba aktarıp üzerini bir bezle örtüp dinlenmesi içi 3040 dk bekletiyoruz
İki katına çıkan hamuru rahat açabilmek için iki eşit parçaya bölüyoruz Mutfak tezgahına azıcık un serpip yarım santim kalınlığında açıyoruz İçine şekildeki gibi malzemeyi yerleştirip (sucukları ufak ufak doğramanızı tavsiye ederim, ben dilim şeklinde koyduğum için kaparken biraz zorlandım) yanlardan başlayıp hamuru tepede kapatıyoruz ve yağladığımız tepsiye diziyoruz
Tereyağının içine zeytinyağı, sarımsağı ve maydanozu ekleyip karıştırıp fırça ile hamurun üzerine sürüyoruz Toz parmesan peynirinde serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika rengi dönene kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
Hamuru için;
330 gr un (2 14 cup) (2 su bardağından bir parmak fazla)
1 tatlı kaşığı instant veya aktif kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
200 ml su (34 cup) (bir su bardağından bir parmak az)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi için;
1 kase sucuk (dilim dilim veya ufak ufak doğranmış)
1 kase taze kaşar peyniri (küp şeklinde doğranmış)
Üzeri için;
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
34 diş ezilmiş sarımsak
Bir avuç kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Bir kabın içine unu eliyoruz, üzerine tuzu koyup karıştırıyoruz Ardından mayayı, ılık suyu ve yağı ekleyip karıştırıp yumuşak, elastik, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar mutfak tezgahında yoğuruyoruz Kabımızı hafif yağlayıp hamuru kaba aktarıp üzerini bir bezle örtüp dinlenmesi içi 3040 dk bekletiyoruz
İki katına çıkan hamuru rahat açabilmek için iki eşit parçaya bölüyoruz Mutfak tezgahına azıcık un serpip yarım santim kalınlığında açıyoruz İçine şekildeki gibi malzemeyi yerleştirip (sucukları ufak ufak doğramanızı tavsiye ederim, ben dilim şeklinde koyduğum için kaparken biraz zorlandım) yanlardan başlayıp hamuru tepede kapatıyoruz ve yağladığımız tepsiye diziyoruz
Tereyağının içine zeytinyağı, sarımsağı ve maydanozu ekleyip karıştırıp fırça ile hamurun üzerine sürüyoruz Toz parmesan peynirinde serpip 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika rengi dönene kadar pişiriyoruz Afiyet olsun