iltasyazilim
FD Üye
Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*3 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı yaş maya
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*Ilık su
*Tuz
Sos için;
*3 domates
*2 yemek kaşığı salça
*Kimyon
*Karabiber
*Kekik
*Pulbiber
*Tuz
*Sarımsak (1 diş)
*Üst malzeme olarak evinizde ne varsa olur
*Ben kaşar peyniri ,salam, sucuk, mısır ve yeşil biber kullandım
Pizza Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlıyoruz tuzu ve mayayı ılık suyla eritiyoruz Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğuruyoruz Sonra üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz*Hamurumuz mayalanırken sosu hazırlayalım domatesleri rendeleyip tavaya alalım, diğer malzemeleri de ekleyip orta ateşte pişirelim Ve kenara alalım Mayalanan hamuru alalım ve yuvarlak olarak açalım ne çok kalın ne çok ince bir hamur olacak Çatalla delelim ve ısıtılmış fırında bi 5 dk boş şekilde pişirelim böylece çıtır çıtır olacak hamurumuz Çıktıktan sonra sosu sürüp üzerine malzemeleri ekleyip kasar rendeleyin ve 180 derece fırına verin
Afiyet olsuunn ??
*3 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı yaş maya
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*Ilık su
*Tuz
Sos için;
*3 domates
*2 yemek kaşığı salça
*Kimyon
*Karabiber
*Kekik
*Pulbiber
*Tuz
*Sarımsak (1 diş)
*Üst malzeme olarak evinizde ne varsa olur
*Ben kaşar peyniri ,salam, sucuk, mısır ve yeşil biber kullandım
Pizza Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru hazırlıyoruz tuzu ve mayayı ılık suyla eritiyoruz Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyip güzelce yoğuruyoruz Sonra üzerini örtüp mayalanmaya bırakıyoruz*Hamurumuz mayalanırken sosu hazırlayalım domatesleri rendeleyip tavaya alalım, diğer malzemeleri de ekleyip orta ateşte pişirelim Ve kenara alalım Mayalanan hamuru alalım ve yuvarlak olarak açalım ne çok kalın ne çok ince bir hamur olacak Çatalla delelim ve ısıtılmış fırında bi 5 dk boş şekilde pişirelim böylece çıtır çıtır olacak hamurumuz Çıktıktan sonra sosu sürüp üzerine malzemeleri ekleyip kasar rendeleyin ve 180 derece fırına verin
Afiyet olsuunn ??