iltasyazilim
FD Üye
Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamur için, ;
*2 su bardağı ılık sütün içinde
*1 çorba kaşığı instant maya
*1 tatlı kaşığı şeker ile 15 dk kadar bekletilir
*1 yumurta
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*İç malzeme siz istediğinizi kullanabilirsiniz
Sosu için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Birazda kekikle sulandırılır
*Ben iç malzeme olarak sosis ,sucuk, siyah zeytin ve kaşar peyniri kullandım Biber kalmamış evde biber de eklenirse daha güzel olur
Pizza Tarifi Yapılışı Hamur için 15 dk beklettiğimiz mayayı geniş bir kaba alıyoruz, üzerine bir yumurta ve tuzu ekliyoruz ,yavaş yavaş unu ekliyoruz ,hamur kıvama gelene kadar yoğuruyoruz Hazır olan hamuru 40 dk bekletiyoruz İyice kabaran hamuru oklava ya da merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz Hamura çatalla her yerine delikler açıyoruz Salçalı hazırladığımız sosu ince bir tabaka halinde hamura sürüyoruz Daha sonra iç malzemelerini de ekliyoruz en son kaşar peynirini de ekledikten sonra fırına sürüyoruz 1520 dk da hazır Afiyet olsun
*2 su bardağı ılık sütün içinde
*1 çorba kaşığı instant maya
*1 tatlı kaşığı şeker ile 15 dk kadar bekletilir
*1 yumurta
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
*İç malzeme siz istediğinizi kullanabilirsiniz
Sosu için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Birazda kekikle sulandırılır
*Ben iç malzeme olarak sosis ,sucuk, siyah zeytin ve kaşar peyniri kullandım Biber kalmamış evde biber de eklenirse daha güzel olur
Pizza Tarifi Yapılışı Hamur için 15 dk beklettiğimiz mayayı geniş bir kaba alıyoruz, üzerine bir yumurta ve tuzu ekliyoruz ,yavaş yavaş unu ekliyoruz ,hamur kıvama gelene kadar yoğuruyoruz Hazır olan hamuru 40 dk bekletiyoruz İyice kabaran hamuru oklava ya da merdane ile tepsi büyüklüğünde açıyoruz Hamura çatalla her yerine delikler açıyoruz Salçalı hazırladığımız sosu ince bir tabaka halinde hamura sürüyoruz Daha sonra iç malzemelerini de ekliyoruz en son kaşar peynirini de ekledikten sonra fırına sürüyoruz 1520 dk da hazır Afiyet olsun