iltasyazilim
FD Üye
Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*Hamuru için;
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*50 gram margarin
*Aldığı kadar un
Sosu için;
*2 domates rendesi
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*kekik
Üzeri için;
*Kaşar peyniri (rendelenmiş)
*Dilimlenmiş zeytin
*Dilimlenmiş sosis
Pizza Tarifi Yapılışı Önce hamur için ılık suda erittiğimiz mayayı diğer hamur malzemeleriyle birleştirip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz ve kapalı bir kapta yarım saat dinlenmesini bekliyoruz O sırada sos malzemesi için tüm malzemeyi tavada kaynayana kadar pişiriyoruz Ben domates tanesi ağza gelmesin diye blender dan geçirdim Hamurumuzu elimize alırken elimizi yağlıyoruz ve yağladığımız tepsiye iyice yayıyoruz elimizle Çatalla hamurumuza delikler açıyoruz Üzerine hazırladığımız sosu döküp kaşar rendesinin yarısını ve arzu ettiğimiz malzemeleri serpiyoruz Ben sosis ve zeytin kullandım Tepsimizi önceden ısıttığımız 200 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz Çatalla hamurunu kontrol etmenizi tavsiye ederim belki biraz daha pişmesi gerekir Fırını kapatırken kalan kaşar rendesini tekrar üzerine gezdirip servis edebiliriz Afiyet olsun
*Hamuru için;
*1 su bardağı ılık su
*1 yemek kaşığı yaş maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*50 gram margarin
*Aldığı kadar un
Sosu için;
*2 domates rendesi
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*kekik
Üzeri için;
*Kaşar peyniri (rendelenmiş)
*Dilimlenmiş zeytin
*Dilimlenmiş sosis
Pizza Tarifi Yapılışı Önce hamur için ılık suda erittiğimiz mayayı diğer hamur malzemeleriyle birleştirip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz ve kapalı bir kapta yarım saat dinlenmesini bekliyoruz O sırada sos malzemesi için tüm malzemeyi tavada kaynayana kadar pişiriyoruz Ben domates tanesi ağza gelmesin diye blender dan geçirdim Hamurumuzu elimize alırken elimizi yağlıyoruz ve yağladığımız tepsiye iyice yayıyoruz elimizle Çatalla hamurumuza delikler açıyoruz Üzerine hazırladığımız sosu döküp kaşar rendesinin yarısını ve arzu ettiğimiz malzemeleri serpiyoruz Ben sosis ve zeytin kullandım Tepsimizi önceden ısıttığımız 200 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz Çatalla hamurunu kontrol etmenizi tavsiye ederim belki biraz daha pişmesi gerekir Fırını kapatırken kalan kaşar rendesini tekrar üzerine gezdirip servis edebiliriz Afiyet olsun