iltasyazilim
FD Üye
Pizza Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı süt
*20 gram maya yada instant maya
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı ketçap
*1 adet domates
*45 adet sucuk
*45 adet salam
*1 adet biber
*45 adet sosis mısır aldığı kadar un
*Tuz, kekik
Pizza Tarifi Yapılışı Sütümüzü ılıtıp mayayı sütle karıştırıp 10 dakika kadar bekletiyoruz Unu, tuzu, şekeri katıp sütle maya karışımını ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz Ben tek kişilik pizza görünümünü vermek için kelepçelı kek kalıbımın düz tabanını kullandım Tabanı yağlayıp hamuru taban büyüklüğünde elimde açıp salça ve ketçapı sos olarak sürdüm Daha sonra salam, sucuk, sosıs, mısır, domates, biberi ekliyoruz Dilerseniz farklı malzemelerle de yapabilirsiniz Son olarak üzerine tuz, kekik ekleyip kontrollü pişiriyoruz Afiyet olsun
*Yarım su bardağı süt
*20 gram maya yada instant maya
*3 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı ketçap
*1 adet domates
*45 adet sucuk
*45 adet salam
*1 adet biber
*45 adet sosis mısır aldığı kadar un
*Tuz, kekik
Pizza Tarifi Yapılışı Sütümüzü ılıtıp mayayı sütle karıştırıp 10 dakika kadar bekletiyoruz Unu, tuzu, şekeri katıp sütle maya karışımını ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz Ben tek kişilik pizza görünümünü vermek için kelepçelı kek kalıbımın düz tabanını kullandım Tabanı yağlayıp hamuru taban büyüklüğünde elimde açıp salça ve ketçapı sos olarak sürdüm Daha sonra salam, sucuk, sosıs, mısır, domates, biberi ekliyoruz Dilerseniz farklı malzemelerle de yapabilirsiniz Son olarak üzerine tuz, kekik ekleyip kontrollü pişiriyoruz Afiyet olsun