iltasyazilim
FD Üye
Pizzalı Günler Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin
*8 su bardağı un ( kıvama göre artadabilir )
*1, 5 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ilık su ( kıvama göre eklenebilir )
Hamura Sürülecek Sos İçin
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*2, 3 adet domates rendesi ( Ben kışlık konserve domates sosundan kullandım )
*1 fincan ketçap
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tuz
Hamurun altına ve üstüne ;
*Rendelenmiş kaşar
Üzeri İçin
*Sucuk
*Salam
*Siyah zeytin
*Mısır
*Domates
*Yeşil biber
*Kırmızı kapya biber
Tepsileri yağlamak için:
*Margarin
Pizzalı Günler Tarifi Yapılışı Hamuru için
Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık sütü koyup karıştıralım Bu şekilde 10 dakika bekletelim
Kabaran mayanın içine sıvı yağı ve tuzu koyup iyice karıştıralım Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuracağız suyu da ona göre ayarlayabilirsiniz ya da hiç kullanmaya da bilirsiniz Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda 30 dakika mayalandıralım Hamurumuz iki katına çıkmalı
Sosu İçin
Tencereye sıvı yağı koyup yağ kızınca salçaları ve domatesi ilave ediyoruz biraz pişiriyoruz ardından baharatları ve ketçapı da ekleyip biraz daha pişirip altını kapatıp sosu dinlendiriyoruz
Yuvarlak bir tepsiyi ya da fırın tepsisini yağlayalım Hamurdan biraz alıp merdane yardımıyla biraz açalım sonra onu tepsiye alalım Elimizi sıvı yağı ile yağlayıp nazik hareketlerle tepsiyi kaplayana kadar yayalım Hamurun her yerine çatal ile delikler açalım (pişerken kabarmaması için)Hazırladığımız hamurun üzerine hazırladığımız sostan sürelim Rendelenmiş kaşardan biraz sosun üzerine serpelim Sonra üzerine sıra ile sucuğu, salamı, mantarı, çekirdekleri çıkarılmış dilinlenmiş zeytini, mısırı, ince ince doğradığımız biberleri ve domatesi yerleştirelim üzerine susam serpelim Önceden ısıtılmış 200°lik fırında 20 dakika pişirelim Süre sonunda pizzayı fırından alıp üzerine kaşar serpelim ve 5 dakika daha fırında bekletelim kaşar eriyince pizza yı çıkarıp dilimleyip servis edebiliriz
Bu malzemelerden 3 tepsi pizza çıktı ?
Afiyet Olsunn
*8 su bardağı un ( kıvama göre artadabilir )
*1, 5 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ilık su ( kıvama göre eklenebilir )
Hamura Sürülecek Sos İçin
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*2, 3 adet domates rendesi ( Ben kışlık konserve domates sosundan kullandım )
*1 fincan ketçap
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 çay kaşığı tuz
Hamurun altına ve üstüne ;
*Rendelenmiş kaşar
Üzeri İçin
*Sucuk
*Salam
*Siyah zeytin
*Mısır
*Domates
*Yeşil biber
*Kırmızı kapya biber
Tepsileri yağlamak için:
*Margarin
Pizzalı Günler Tarifi Yapılışı Hamuru için
Bir kaba mayayı, şekeri ve ılık sütü koyup karıştıralım Bu şekilde 10 dakika bekletelim
Kabaran mayanın içine sıvı yağı ve tuzu koyup iyice karıştıralım Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuracağız suyu da ona göre ayarlayabilirsiniz ya da hiç kullanmaya da bilirsiniz Hamurun üzerini kapatıp ılık bir ortamda 30 dakika mayalandıralım Hamurumuz iki katına çıkmalı
Sosu İçin
Tencereye sıvı yağı koyup yağ kızınca salçaları ve domatesi ilave ediyoruz biraz pişiriyoruz ardından baharatları ve ketçapı da ekleyip biraz daha pişirip altını kapatıp sosu dinlendiriyoruz
Yuvarlak bir tepsiyi ya da fırın tepsisini yağlayalım Hamurdan biraz alıp merdane yardımıyla biraz açalım sonra onu tepsiye alalım Elimizi sıvı yağı ile yağlayıp nazik hareketlerle tepsiyi kaplayana kadar yayalım Hamurun her yerine çatal ile delikler açalım (pişerken kabarmaması için)Hazırladığımız hamurun üzerine hazırladığımız sostan sürelim Rendelenmiş kaşardan biraz sosun üzerine serpelim Sonra üzerine sıra ile sucuğu, salamı, mantarı, çekirdekleri çıkarılmış dilinlenmiş zeytini, mısırı, ince ince doğradığımız biberleri ve domatesi yerleştirelim üzerine susam serpelim Önceden ısıtılmış 200°lik fırında 20 dakika pişirelim Süre sonunda pizzayı fırından alıp üzerine kaşar serpelim ve 5 dakika daha fırında bekletelim kaşar eriyince pizza yı çıkarıp dilimleyip servis edebiliriz
Bu malzemelerden 3 tepsi pizza çıktı ?
Afiyet Olsunn