iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• Pudra şekeri 1200 g
• Yumurta beyazı 40 g
• Glikoz 600 g
• Sıvı yağ 20 g
• Krem tartar 2 g
• Jelatin 10 g
Hazırlanışı :
Glikoz bir kabın içerisinde ısıtılır, jelatin ilave edilir Pudra şekerinin yarısı ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir Kalan pudra şekeri de eklenir ve iyice yoğurulur Tamamlanan hamur, ağzı kapalı plastik torbalarda saklanır
Hazırlanan hamur ince bir merdane yardımıyla açılır İsteğe bağlı olarak hamurlar gıda boyalarıyla renklendirilir
Açılan hamur, yapılan pastanın üzerine yerleştirilir Hamur, iyice düzleştirilir, kenarlarından fazlalıklar alınır
Hamur ile kaplanan pastanın ortasına, farklı renkteki hamur yerleştirilir Pastanın üzerine royal glaseden hazırlanan şekiller konulur, resimde gösterilen şekilde süslemesi tamamlanır
• Pudra şekeri 1200 g
• Yumurta beyazı 40 g
• Glikoz 600 g
• Sıvı yağ 20 g
• Krem tartar 2 g
• Jelatin 10 g
Hazırlanışı :
Glikoz bir kabın içerisinde ısıtılır, jelatin ilave edilir Pudra şekerinin yarısı ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir Kalan pudra şekeri de eklenir ve iyice yoğurulur Tamamlanan hamur, ağzı kapalı plastik torbalarda saklanır
Hazırlanan hamur ince bir merdane yardımıyla açılır İsteğe bağlı olarak hamurlar gıda boyalarıyla renklendirilir
Açılan hamur, yapılan pastanın üzerine yerleştirilir Hamur, iyice düzleştirilir, kenarlarından fazlalıklar alınır
Hamur ile kaplanan pastanın ortasına, farklı renkteki hamur yerleştirilir Pastanın üzerine royal glaseden hazırlanan şekiller konulur, resimde gösterilen şekilde süslemesi tamamlanır