Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Plastiklerin Kullanım Alanları

Plastiklerin Kullanım Alanları
0
121

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Plastiklerin Başlıca Kullanım Alanları ,
Plastikler nerelerde kullanılır,

Plastiklerin başlıca kullanım alanları evlerdir; evimizde cevremize bir goz atınca gunumuzde plastiklerin ne kadar yaygın olarak kullanıldığını hemen goruruz Banyoda ve mutfakta kullandığımız bir cok plastik eşyanın yanı sıra, elektrikli supurgeden buzdolabına, telefondan televizyona kadar bircok elektrikli ev aletinde plastik parcalar bulunur Aynca her turlu ambalajlama işinde cok buyuk miktarlarda plastik kullanılır

imagesplastiklerinkullanimalanlari5ad13d124ab13

Plastiklerin sanayideki kullanım alanları bu kadar acıkca gorulmemekle birlikte, en az bunlar kadar onemlidir Hemen hemen her tur sanayi urununun şu ya da bu parcası plastikten yapılır Gunumuzde hicbir sanayi dalı plastik kullanmadan calışamaz Makine sanayisinde kullanılan plastikler az miktarda uretilen ozel plastiklerdir Bunların ustun ozellikleri muhendislik tasarımlarında onemli bir rol oynamalarını sağlar Orneğin motorlu taşıtların elektrikli parcalan ve kablo donanımları, mekanik parcalan, doşemeleri, ic doğramalan, denetim panolan ve başka bircok parcasının yapımında plastikler kullanılır Tıpta, cerrahide ve dişcilikte de plastikler gittikce artan miktarlarda kullanılmaktadır
Toplam plastik uretiminin yaklaşık ucte birini kullanan ambalaj sanayisi plastik tuketiminde ilk sırayı alır Onu, toplam uretimin dortte birini kullanan inşaat sanayisi izler Yapılarda kullanılan taban doşeme, duvar kaplama, ara bolme, elektrik yalıtım ve ısı yalıtım malzemelerinin, kapı tokmağı, pencere cercevesi, oluk ve pis su borulannın coğu plastiktendir

imagesplastiklerinkullanimalanlari5ad13d14294fd

858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt