Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Platoon Plân (Küme Modeli)

Platoon Plân (Küme Modeli)
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Platoon Plân (Küme Modeli) Amerika'nın Chicago kenti civarındaki Gary kasabasında uygulandığı için Gary Plânıda denir Mektep, öğretim işini yerine getirmek için resmileşmiş sınıf, laboratuvar, kütüphane, atelye, spor salonu gibi unsurlardan meydana gelen bir organizasyondur Dersler de bilirkişi öğretmenler tarafından verilir Fakat öğretim bir bütündür; dolayısıyla bütün okul faaliyetleri birbiriyle düzenli olmalı, birbirini tamamlamalıdır Egzersiz saatleri içinde okulun tüm öğretim alanları çalışır vaziyette olmalı, öğrenciler kümelere ayrılmalı, bir küme atelyede çalışırken diğer küme spor salonunda, bir başkası laboratuvarda çalışmalıdır Sadece öğrenciler değil, dersler de kümelere ayrılmıştır: Esas dersler (okuma ve yazma, matematik, tarih, coğrafya), özgürlük faaliyetler (müzik, fotoğraf, edebiyat), toplumsal bilgiler (tarih, coğrafya, yurttaşlık, tabiat bilgisi), iş etkinlikleri (aile bilgisi, el işleri, çeşitli sanatlar) ve sıhhat etkinlikleri (afiyet, cisim eğitimi, yemek yemek) Bu modelin öğretim metodu, bir parça toplu öğretimi andırır Çeşitli derslerin konuları birbiriyle koordine olarak gider Besinler konusu geldiğinde edebiyatta, resimde, müzikte, coğrafyada vs bu konu ile ilgili veya bu konuyu destekleyecek bilgiler verilir Küme çalışmalarının dışında, okulun büyük görüşme salonunda öğretimin genel değerlendirmesi, dinlenme ve sergi çalışmaları yapılır Burası bununla birlikte bir toplumsallaşma yeridir Bu plânda öğrenciler bilgiyi o işin uzmanı öğretmenlerden ve bu bilgi sistemi için hazır özel ortamlarda alırlar öte taraftan küme çalışmaları daha büyük gruplarda da tartışılır ve değerlendirilir Platoon Plân, Avrupa'daki toplu öğretim sisteminin Amerika'daki biraz geliştirilmiş şekli gibidir Ali Özdaş Öğretim Ilke ve Yöntemleri, İstanbul 1997  

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt