Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

"Plüton gezegen olarak değerlendirilmeli"

"Plüton gezegen olarak değerlendirilmeli"
0
119

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68

new-project-3-00JP_cover.jpg

Business Insider'ın haberine nazaran, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Yöneticisi Jim Bridenstine, Colorado Boulder Üniversitesinde Hava-Uzay Mühendisliği Bilimleri binasını ziyaret etti.

Bridenstine, burada yaptığı konuşmada, "NASA yöneticisinin Plüton'a bir sefer daha gezegen dediğini yazabilirsiniz. Ben buna inanıyorum zira bu türlü öğrendim." dedi.

Bilim yerinde hiç tecrübesi olmamasına karşın ABD Lideri Donald Trump tarafından NASA yöneticisi olarak aday gösterilen Bridenstine'i kongre üyeleri "deneyimsizlik olmak" ile eleştirmişti.

NASA başkanlarının ekseriyetle ajans içinden yahut gibisi askeri ya da ilmî gelenekten gelen bireyler arasından atandığına işaret edilen haberde, Bridenstine'in ise eski kongre üyesi olduğuna ve daha evvel donanma pilotluğu yaptığına atıfta bulunuldu.

ABD'li bilim adamı Clyde Tombaugh'ın 1930'daki keşfinden bu yana Plüton'un gezegen statüsünde olup olmadığına dair tartışmalar devam ediyor.

Similar threads

Business Insider’ın haberine nazaran, Colorado Boulder Üniversitesinde Hava-Uzay Mühendisliği Bilimleri binasını ziyaretinde konuşan Bridenstine, “NASA başkanının Plüton’a bir sefer daha gezegen dediğini yazabilirsiniz. Ben buna inanıyorum zira bu türlü öğrendim.” dedi. Bilim meydanında hiç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Yıllarca hor görüldü Gezegenlikten çıkarıldı, yılmadı geri geldi Duruşunu hiç bozmadı (''aslında yörüngede dönerken bozuyordu'' diye iğrenç bir espri de yapayım) Ancak şimdi Plüton, hiç olmadığından daha fazla odak noktası 2006 yılında NASA tarafından uzaya gönderilen New Horizons (Yeni...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
ABD, son birkaç yıldır bir sefer daha Ay'a ayak basma niyetinde olduğunu açıkça bildirerek NASA aracılığıyla farklı çalışmalara yatırım yapıyor. Elbette bu tıp bir görevin dev bir bütçe gerektirdiği de hayli açık. Birçok insan, bu kaynağın nereden sağlanacağı konusunda hadiseye kuşkuyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Uzayın sonsuz boşluğunda pek çok gök cismi var ve bunların önemli bir kısmını da göktaşları oluşturuyor. Bu yapılar genellikle etraflarında ne varsa onun kütle çekiminden etkilenerek boşlukta dolanıyorlar. Bu göktaşlarından biri olan 2006 QQ23, son günlerde medyanın gündeminde kendine yer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
Güneş Sistemi içerisinde bizim de üyesi olduğumuz 8 gezegen ve bir cüce gezegen olan Plüton var, ancak Plüton'dan sonra gelen asteroit kuşağının ardında bambaşka dünyalar yer alıyor. Güneş’e Dünya’dan 50 kat daha uzak olan Kuiper Kuşağı’nda milyarlarca irili ufaklı asteroit yer alıyor. Güneş’i...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,497Konular
982,018Mesajlar
30,000Kullanıcılar
İlyasaga04Son üye
Üst Alt