iltasyazilim
FD Üye
Pofidik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta akı (sarısı üstüne)
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yeteri kadar un
*Süslemek için beyaz susam
Pofidik Poğaça Tarifi Yapılışı Kuru maya bir bardak ılık su ile mayalandırılır (İçine bir tatlı kaşığı şeker koyarsanız köpük köpük mayaya gelecektir) Su sıcak değil ılık olacak yoksa maya yanar hamur kabarmaz kabarmayan sert poğaçalar elde edersiniz
Yumurta akı, sıvı yağ, süt (ılık olabilir çabuk mayaya gelir), şeker, tuz bir kaba alınır ve karıştırılır Un ilave edilir sulandırılmış maya üzerine dökülür ve yoğrulur Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Mayaya gelmesi için hamur 1 2 saat arası dinlendirilir
Mayaya gelen kabaran hamurumuzdan bezeler alınır ve şekil verilir Yuvarlak şekil verip sade bezeler şeklinde tepsiye dizilir Arzu ederseniz iç harç olarak patates, maydanoz lor, kaşar, zeytin ezmesi, haşlanmış mercimek kullanıp şekil verebilirsiniz Şekil verdiğimiz hamurlarımıza yumurta sarısı sürülür ve üzerlerine beyaz susam serpilir 10 dakika kadar dinlendirilir ısıtılmış fırında pişirilir
Afiyet olsun
*2 yumurta akı (sarısı üstüne)
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*Yeteri kadar un
*Süslemek için beyaz susam
Pofidik Poğaça Tarifi Yapılışı Kuru maya bir bardak ılık su ile mayalandırılır (İçine bir tatlı kaşığı şeker koyarsanız köpük köpük mayaya gelecektir) Su sıcak değil ılık olacak yoksa maya yanar hamur kabarmaz kabarmayan sert poğaçalar elde edersiniz
Yumurta akı, sıvı yağ, süt (ılık olabilir çabuk mayaya gelir), şeker, tuz bir kaba alınır ve karıştırılır Un ilave edilir sulandırılmış maya üzerine dökülür ve yoğrulur Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir Mayaya gelmesi için hamur 1 2 saat arası dinlendirilir
Mayaya gelen kabaran hamurumuzdan bezeler alınır ve şekil verilir Yuvarlak şekil verip sade bezeler şeklinde tepsiye dizilir Arzu ederseniz iç harç olarak patates, maydanoz lor, kaşar, zeytin ezmesi, haşlanmış mercimek kullanıp şekil verebilirsiniz Şekil verdiğimiz hamurlarımıza yumurta sarısı sürülür ve üzerlerine beyaz susam serpilir 10 dakika kadar dinlendirilir ısıtılmış fırında pişirilir
Afiyet olsun