iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Açma (Kalabalık Misafirler İçin) Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı kuru maya
*3 yemek kaşığı toz şeker
*3 su bardağı (sarısı üzeri için)
*1 şişe soda maden suyu
*3 tatlı kaşığı tuz
*225 kilo un
Arasına sürmek için;
*Kahvaltılık yağ
Üzeri için;
*3 yumurta sarısı
*2 su bardağı sıvı yağ
Pofuduk Açma (Kalabalık Misafirler İçin) Tarifi Yapılışı Öncelikle benim bu tarifim kalabalık misafirler için veya yapıp buzluğada kaldırabilirsiniz Yaklaşık 50 adet çıkıyor
1
*Süt ılık yapılıp, içine maya ve toz şeker konur
*5 dakika bekletilip, un hariç tüm malzemeler konup, karıştırılır
*Daha sonra unu yavaş yavaş eklenip, yumuşak bir hamur yapılır
*Hamurun üzerine biraz sıvı yağ sürülüp, bir poşet geçirilip, sofra beziyle sarılıp, 1 saat mayalandırılır
*Daha sonra mandalina büyüklüğünde koparılıp, elimize 1 çay kaşığı kadar kahvaltılık yağ alınıp, hamurun üzerine sürülerek birlikte elle açılır
*Açılan hamur yuvarlanarak rulo yapılır
*Açma şekli verilip, tepsiye dizilir
*10 dakikada tepside mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı sürülür
*180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun
Not: poğaça veya açma hamuru ne kadar yumuşak olursa piştikten sonrada aynı yumuşaklığı olur
*6 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı kuru maya
*3 yemek kaşığı toz şeker
*3 su bardağı (sarısı üzeri için)
*1 şişe soda maden suyu
*3 tatlı kaşığı tuz
*225 kilo un
Arasına sürmek için;
*Kahvaltılık yağ
Üzeri için;
*3 yumurta sarısı
*2 su bardağı sıvı yağ
Pofuduk Açma (Kalabalık Misafirler İçin) Tarifi Yapılışı Öncelikle benim bu tarifim kalabalık misafirler için veya yapıp buzluğada kaldırabilirsiniz Yaklaşık 50 adet çıkıyor
1
*Süt ılık yapılıp, içine maya ve toz şeker konur
*5 dakika bekletilip, un hariç tüm malzemeler konup, karıştırılır
*Daha sonra unu yavaş yavaş eklenip, yumuşak bir hamur yapılır
*Hamurun üzerine biraz sıvı yağ sürülüp, bir poşet geçirilip, sofra beziyle sarılıp, 1 saat mayalandırılır
*Daha sonra mandalina büyüklüğünde koparılıp, elimize 1 çay kaşığı kadar kahvaltılık yağ alınıp, hamurun üzerine sürülerek birlikte elle açılır
*Açılan hamur yuvarlanarak rulo yapılır
*Açma şekli verilip, tepsiye dizilir
*10 dakikada tepside mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı sürülür
*180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun
Not: poğaça veya açma hamuru ne kadar yumuşak olursa piştikten sonrada aynı yumuşaklığı olur