Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pofuduk Açma (Kalabalık Misafirler İçin)

Pofuduk Açma (Kalabalık Misafirler İçin)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pofuduk Açma (Kalabalık Misafirler İçin) Tarifi İçin Malzemeler

*6 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı kuru maya
*3 yemek kaşığı toz şeker
*3 su bardağı (sarısı üzeri için)
*1 şişe soda maden suyu
*3 tatlı kaşığı tuz
*225 kilo un

Arasına sürmek için;


*Kahvaltılık yağ

Üzeri için;


*3 yumurta sarısı
*2 su bardağı sıvı yağ

Pofuduk Açma (Kalabalık Misafirler İçin) Tarifi Yapılışı Öncelikle benim bu tarifim kalabalık misafirler için veya yapıp buzluğada kaldırabilirsiniz Yaklaşık 50 adet çıkıyor

1
*Süt ılık yapılıp, içine maya ve toz şeker konur
*5 dakika bekletilip, un hariç tüm malzemeler konup, karıştırılır
*Daha sonra unu yavaş yavaş eklenip, yumuşak bir hamur yapılır
*Hamurun üzerine biraz sıvı yağ sürülüp, bir poşet geçirilip, sofra beziyle sarılıp, 1 saat mayalandırılır
*Daha sonra mandalina büyüklüğünde koparılıp, elimize 1 çay kaşığı kadar kahvaltılık yağ alınıp, hamurun üzerine sürülerek birlikte elle açılır
*Açılan hamur yuvarlanarak rulo yapılır
*Açma şekli verilip, tepsiye dizilir
*10 dakikada tepside mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı sürülür
*180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Afiyet olsun

Not: poğaça veya açma hamuru ne kadar yumuşak olursa piştikten sonrada aynı yumuşaklığı olur
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,933Kullanıcılar
Üst Alt