Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pofuduk Bayatlamayan Poğaça

Pofuduk Bayatlamayan Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Pofuduk Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı şeker
*1 adet instant maya ve ya 1 mini paket instant kuru maya
*1 yemek kaşığı tuz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 tane yumurta
*88, 5 su bardağı un

Üstü için;

*1 tane yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harç;

*500 gr beyaz peynir
*1 avuç beyaz peyniri 500 gramın içinden alın 1 fincan sucuk ile karıştırın
*(2 çeşit poğaça çıkarmak isteyenlere isteyen sadece beyaz peynir de yapabilir)

Pofuduk Bayatlamayan Poğaça Tarifi Yapılışı Önce 2 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu cezvede ılık olana kadar ocakta ısıtın ,ardından ben yaş maya kullandım Üzerine 2 yemek kaşığı şekerimizi ekleyip ocaktaki ılık su ve süt karışımı ile mayamızı eritip azcık bekledikten sonra tuz ve sıvı yağ, yumurtamızı ekliyoruz ve 5 bardak un ekleyip ardından 88, 5 bardak unumuzu ekliyoruz ele fazla yapışmayan güzel bir hamur yapıp 30 dk mayalanmaya bırakıyoruz
O arada biz iç harcımızı hazırlıyoruz peynir ve peynirsucuk 2 çeşit yapmak isteyenleri iç harcı için istediğiniz her ne varsa kıyabilirsiniz benim tercihim bu yönde oldu ??
Daha snra hamur mayalandıktan sonra mandalinadan biraz daha küçük ve açıp içine harç koyup kapatıyoruz bu şekilde 3 tepsi çıkardıktan sonra burası ÖNEMLİ; 15 dk tepside de mayalandıktan sonra üstüne yumurta akını koymayın, üstü güzel kızarmaz yoksa ve çatal ile çizgiler yapıp önceden ısıttığımız 190 derecelik fırına atıyoruz Kızarana kadar pişirip soğuduktan sonra poşetleyip BUZDOLABINA ATIYORUZ MİSAFİR GELİNCE VE YA EŞİNİZ ÇOCUĞUNUZA İSE OKULA GİDİNCE ONLARA KOYABİLİRSİNİZ KESİNLİKLE BAYATLAMAZ RAHAT OLUN*?
Afiyet olsun

858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt