iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı çavdar unu
*2 su bardağı beyaz un
*Yarım su bardağı ılık süt
*1,5 su bardağı su
*Yarım klasik çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tepeleme instant kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Pofuduk Ekmek Tarifi Yapılışı Unu eleyin ve diğer kuru malzemelerle iyice harmanlayın (kuru maya, toz şeker, tuz)*Unun ortasını açın ve zeytinyağını dökün Ilık su ve ılık sütü karıştırın Bir kasede una ilave ederken bir yandan*yoğurmaya başlayın Yoğurmaya devam ederken sütlü sudan azar azar*ilave edin
Fırını 50 dereceye ayarlayın Hamurun üzerine streç film örtün ve üzerine kuru mutfak havlusu kapatın Ilınmış fırında, hamur 2 katına çıkıncaya kadar
mayalayın 10 dakika kadar sonra fırını geri kapatın, 10 dakika ısı için yeterli
Kabaran hamurumuzu istediğiniz şekle getirip (elle bir form verilebilir yada kek kalıbına sokabilirsiniz) 2 yada 3 ekmek çıkar rahatlıkla Yağlı kağıt serili tepsiye koyup üzerini mutfak havlusuyla örtüp tekrar kapalı fırında mayalanması için bekletin 15 dk kadar Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartmadan önce bir kaç dakika fırın kapağını açık bırakın, daha sonra ekmeği çıkarıp soğumasını bekleyin, yoksa kesilmez dağılır
*3 su bardağı çavdar unu
*2 su bardağı beyaz un
*Yarım su bardağı ılık süt
*1,5 su bardağı su
*Yarım klasik çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tepeleme instant kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
Pofuduk Ekmek Tarifi Yapılışı Unu eleyin ve diğer kuru malzemelerle iyice harmanlayın (kuru maya, toz şeker, tuz)*Unun ortasını açın ve zeytinyağını dökün Ilık su ve ılık sütü karıştırın Bir kasede una ilave ederken bir yandan*yoğurmaya başlayın Yoğurmaya devam ederken sütlü sudan azar azar*ilave edin
Fırını 50 dereceye ayarlayın Hamurun üzerine streç film örtün ve üzerine kuru mutfak havlusu kapatın Ilınmış fırında, hamur 2 katına çıkıncaya kadar
mayalayın 10 dakika kadar sonra fırını geri kapatın, 10 dakika ısı için yeterli
Kabaran hamurumuzu istediğiniz şekle getirip (elle bir form verilebilir yada kek kalıbına sokabilirsiniz) 2 yada 3 ekmek çıkar rahatlıkla Yağlı kağıt serili tepsiye koyup üzerini mutfak havlusuyla örtüp tekrar kapalı fırında mayalanması için bekletin 15 dk kadar Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartmadan önce bir kaç dakika fırın kapağını açık bırakın, daha sonra ekmeği çıkarıp soğumasını bekleyin, yoksa kesilmez dağılır