Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pofuduk Ekmek

Pofuduk Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pofuduk Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı çavdar unu
*2 su bardağı beyaz un
*Yarım su bardağı ılık süt
*1,5 su bardağı su
*Yarım klasik çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tepeleme instant kuru maya
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz

Pofuduk Ekmek Tarifi Yapılışı Unu eleyin ve diğer kuru malzemelerle iyice harmanlayın (kuru maya, toz şeker, tuz)*Unun ortasını açın ve zeytinyağını dökün Ilık su ve ılık sütü karıştırın Bir kasede una ilave ederken bir yandan*yoğurmaya başlayın Yoğurmaya devam ederken sütlü sudan azar azar*ilave edin
Fırını 50 dereceye ayarlayın Hamurun üzerine streç film örtün ve üzerine kuru mutfak havlusu kapatın Ilınmış fırında, hamur 2 katına çıkıncaya kadar
mayalayın 10 dakika kadar sonra fırını geri kapatın, 10 dakika ısı için yeterli
Kabaran hamurumuzu istediğiniz şekle getirip (elle bir form verilebilir yada kek kalıbına sokabilirsiniz) 2 yada 3 ekmek çıkar rahatlıkla Yağlı kağıt serili tepsiye koyup üzerini mutfak havlusuyla örtüp tekrar kapalı fırında mayalanması için bekletin 15 dk kadar Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartmadan önce bir kaç dakika fırın kapağını açık bırakın, daha sonra ekmeği çıkarıp soğumasını bekleyin, yoksa kesilmez dağılır
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt