iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Ekmekcikler (Poğaça Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
*67 su bardağı un (Azar azar konulacak ve ele yapışmayan kıvam elde edilecek)
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Haşhaş
Pofuduk Ekmekcikler (Poğaça Tadında) Tarifi Yapılışı Poğaça tadında ekmekciklerimizin tarifi;*öncelikle şekeri, ılık sütü ve mayayı çözdürelim, yani mayayı eritelim*Daha sonra yumurtayı, ılık suyumuzu, sıvı yağı, tuzu mahlebi ilave edelim ve ununu azar azar ekleyip ele yapışmayacak kıvamda hamurumuzu hazırlayalım
1 saat dinlendirdikten sonra kabaran hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize hamurlarımızı dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirelim Tepside de 30 dakika mayalanmasına izin verelim, 190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 3035 dakika pişirelim
Not:
1 Ben hamurumu 1 saat ısıtılmamış fırının içinde bekletiyorum, çok çabuk mayalanıyor tavsiye ederim
2 Süt ve suyun ılık olması önemli, hamurumuzun iyi mayalanması için
3 Yumurta sarısını tepsiye koyduktan sonra sürelim yani mayalanmadan önce Sonra sürersek hamurumuz çöker ve pofudukluğunu kaybederiz
4 Fırın ayarımız önemli; içinin yumuşak olup kurumaması yani sert olmaması için fanlı bölümünde değil sadece alt üst bölümünde pişirelim
5 Hamuru dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz (Ben böyle biraz büyük yani hamburger ekmeği gibi hazırlıyorum, oğluma doğal sandviç ekmeği oluyor, tavsiye ederim)
*1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı içine)
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket yaş maya
*3 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
*67 su bardağı un (Azar azar konulacak ve ele yapışmayan kıvam elde edilecek)
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
*Haşhaş
Pofuduk Ekmekcikler (Poğaça Tadında) Tarifi Yapılışı Poğaça tadında ekmekciklerimizin tarifi;*öncelikle şekeri, ılık sütü ve mayayı çözdürelim, yani mayayı eritelim*Daha sonra yumurtayı, ılık suyumuzu, sıvı yağı, tuzu mahlebi ilave edelim ve ununu azar azar ekleyip ele yapışmayacak kıvamda hamurumuzu hazırlayalım
1 saat dinlendirdikten sonra kabaran hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize hamurlarımızı dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpiştirelim Tepside de 30 dakika mayalanmasına izin verelim, 190 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 3035 dakika pişirelim
Not:
1 Ben hamurumu 1 saat ısıtılmamış fırının içinde bekletiyorum, çok çabuk mayalanıyor tavsiye ederim
2 Süt ve suyun ılık olması önemli, hamurumuzun iyi mayalanması için
3 Yumurta sarısını tepsiye koyduktan sonra sürelim yani mayalanmadan önce Sonra sürersek hamurumuz çöker ve pofudukluğunu kaybederiz
4 Fırın ayarımız önemli; içinin yumuşak olup kurumaması yani sert olmaması için fanlı bölümünde değil sadece alt üst bölümünde pişirelim
5 Hamuru dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz (Ben böyle biraz büyük yani hamburger ekmeği gibi hazırlıyorum, oğluma doğal sandviç ekmeği oluyor, tavsiye ederim)