Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pofuduk Ekmekcikler

Pofuduk Ekmekcikler

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pofuduk Ekmekcikler Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilodan 2 çay bardağı eksik un
*2 paket instant maya
*3 çay bardağı ılık süt
*2 çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:


*1 yumurta
*50 gram tereyağı
*Susam, çörek otu

*
Pofuduk Ekmekcikler Tarifi Yapılışı
Bu pamuk gibi yumuşacık ekmekleri Pazar kahvaltılarınızda ya da mangal keyfinizin yanında eminim çok seveceksiniz *Hamurumuz için öncelikle unumuzu yoğurma kabına alıp ortasına elimizle bir çukur açıyoruz İki paket mayayı şeker ile birlikte ılık sütün içine ekleyip karıştırıyoruz Sütlü karışımı açtığımız çukura dökerek unumuza yavaş yavaş yediriyoruz Ardından sıvı yağı, tuzu ve ılık suyu da hamura ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde ediyoruz Hamurun üzerine temiz bir kurulama bezi örtüp yaklaşık 4045 dakika mayalanmaya bırakıyoruz Şimdi hamurumuzu 21 bezeye bölüp top şeklinde yuvarlıyoruz Fırını alt üst ayarında 220 dereceye ayarlıyoruz Bu ekmek ya da poğaçalarınızın yumuşacık olmasını sağlayacaktır
Güzelce yağladığımız orta boy yuvarlak tepsiye bezelerimizi diziyoruz Dilerseniz tabanına yağlı kağıt serdiğiniz yaklaşık 30 cm çapında yuvarlak kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz Erittiğimiz tereyağını ve yumurtayı güzelce bezelerin üzerine sürüyoruz İsteğe bağlı susam ve çörek otunu üzerine serpip hamuru 15 dakika daha dinlendiriyoruz*Tepsimizi fırına veriyoruz ve yaklaşık 2530 dakika pişmesini bekliyoruz Güzelce kabaran ekmekleri fırından çıkarıp üzerini bezle örtüyoruz ki kurumasınlar*Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt