iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Pastane Tadında Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yaş maya
*2 5 yemek kaşığı şeker
*3 su bardağı ılık süt
*2 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*10, 5 su bardağı un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Pofuduk Pastane Tadında Açma Tarifi Yapılışı
1
*Açma tarifi için ilk önce yoğurma kabına maya ılık sütü ve şekeri alıp karıştırıyoruz
*Daha sonra sarisini ayırmış olduğumuz yumurta ile sıvı yağ ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi karıştırıyoruz
*Karışan malzemelere azar azar un ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru çok karıştırmamız bize daha çok kabarmasını sağlar iyice harmanlıyoruz
*Üzerine bir bez parçası örtüp 1 saat hamurumuzu dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamurun kabardığını görebiliriz
*Hamurumuzu bezelere ayırıyoruz bu istediğiniz büyüklüğe göre değişir
*Ben 18 parçaya ayırdım ve açmalarım gayet büyük oldular
*Ayırdığımız bezeleri 20 dk daha bekletiyoruz
*Üzerine bir bez örterek
*Süre sonunda her bezeyi elimizle katı yağ sürerek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz
*Bunun için oklavaya gerek yok elinizle de açabilirsiniz
*Açtığımız 2 hamuru rulo yapıp saç örgüsü şeklinde örüyoruz
*Yani 18 bezeden 9 adet açma çıkıyor o şekilde düşünelim
*Bütün işlemi bitirdikten sonra tepsiye dizdiğimiz açmaları tepside 30 dk daha mayalandırıyoruz
*Tepside mayalanmanın devam ettiğini göreceksiniz
*Ayırdığımız yumurta sarısını açmalarımızın üzerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derecede 30 dk pişiriyoruz
*Fırından çıkınca sertleşmemesi için üzerine temiz nemli bir bez koymanız açmanızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır
AFİYET OLSUN
*1 paket yaş maya
*2 5 yemek kaşığı şeker
*3 su bardağı ılık süt
*2 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*10, 5 su bardağı un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Pofuduk Pastane Tadında Açma Tarifi Yapılışı
1
*Açma tarifi için ilk önce yoğurma kabına maya ılık sütü ve şekeri alıp karıştırıyoruz
*Daha sonra sarisini ayırmış olduğumuz yumurta ile sıvı yağ ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi karıştırıyoruz
*Karışan malzemelere azar azar un ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru çok karıştırmamız bize daha çok kabarmasını sağlar iyice harmanlıyoruz
*Üzerine bir bez parçası örtüp 1 saat hamurumuzu dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamurun kabardığını görebiliriz
*Hamurumuzu bezelere ayırıyoruz bu istediğiniz büyüklüğe göre değişir
*Ben 18 parçaya ayırdım ve açmalarım gayet büyük oldular
*Ayırdığımız bezeleri 20 dk daha bekletiyoruz
*Üzerine bir bez örterek
*Süre sonunda her bezeyi elimizle katı yağ sürerek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz
*Bunun için oklavaya gerek yok elinizle de açabilirsiniz
*Açtığımız 2 hamuru rulo yapıp saç örgüsü şeklinde örüyoruz
*Yani 18 bezeden 9 adet açma çıkıyor o şekilde düşünelim
*Bütün işlemi bitirdikten sonra tepsiye dizdiğimiz açmaları tepside 30 dk daha mayalandırıyoruz
*Tepside mayalanmanın devam ettiğini göreceksiniz
*Ayırdığımız yumurta sarısını açmalarımızın üzerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derecede 30 dk pişiriyoruz
*Fırından çıkınca sertleşmemesi için üzerine temiz nemli bir bez koymanız açmanızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır
AFİYET OLSUN