iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Poğaça (Çok Lezzetli Ve Evde Bulunan Malzemelerle) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı vita yağı (isteğe bağlı)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*56 su bardağı un
*2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
İçi için;
*Maydanoz ve peynir
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu ve susam
Pofuduk Poğaça (Çok Lezzetli Ve Evde Bulunan Malzemelerle) Tarifi Yapılışı Maya, şeker, ve tuz yoğurma kabına alınır, ılık su ilave edilir iyice karıştırılır Maya biraz eriyene kadar diğer malzemeler ayarlanır yumurta, yoğurt, sıvı yağ, isteğe bağlı vita yağı eklenir iyice karıştırılır, daha sonra un bardak bardak eklenir,un* 5, 5 bardak yeterli geldi Hamurun kıvamı biraz yumuşak olmalı hamur yumuşak olunca lezzetli oluyor tabi çok da yumuşak olmamalı, elimiz hamurdan ayrılmalı Hazırlanan hamurun üzerine streç çekip şişene kadar yaklaşık 3035 dakika bekliyoruz hamur şişene kadar içini hazırlayalım Peynir ve maydanozu karıştıralım Hamur yeteri kadar şiştikten sonra elimize avucumuz kadar alıp biraz açalım İçerisine hazırladığımız içten birer tatlı kaşığı koyalım, siz içinizin çok veya azlığına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz Size kalmış yağlı kağıt serili fırın tepsisine veya yağlanmış tepsiye dizelim ,üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu atıp 200 derece fırına atıyoruz Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz Poğaçalarımız hazır akşamdan yapıp kahvaltıda tüketebilirsiniz Soğuduktan sonra kapaklı bir kaba alın sabaha kadar yumuşak kalması için bunu yapmak gerek sabah fırında ısıtıp sıcak sıcak tüketebilirsiniz Afiyet olsun
*1, 5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı kuru maya
*2 yemek kaşığı vita yağı (isteğe bağlı)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*56 su bardağı un
*2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
İçi için;
*Maydanoz ve peynir
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Çörek otu ve susam
Pofuduk Poğaça (Çok Lezzetli Ve Evde Bulunan Malzemelerle) Tarifi Yapılışı Maya, şeker, ve tuz yoğurma kabına alınır, ılık su ilave edilir iyice karıştırılır Maya biraz eriyene kadar diğer malzemeler ayarlanır yumurta, yoğurt, sıvı yağ, isteğe bağlı vita yağı eklenir iyice karıştırılır, daha sonra un bardak bardak eklenir,un* 5, 5 bardak yeterli geldi Hamurun kıvamı biraz yumuşak olmalı hamur yumuşak olunca lezzetli oluyor tabi çok da yumuşak olmamalı, elimiz hamurdan ayrılmalı Hazırlanan hamurun üzerine streç çekip şişene kadar yaklaşık 3035 dakika bekliyoruz hamur şişene kadar içini hazırlayalım Peynir ve maydanozu karıştıralım Hamur yeteri kadar şiştikten sonra elimize avucumuz kadar alıp biraz açalım İçerisine hazırladığımız içten birer tatlı kaşığı koyalım, siz içinizin çok veya azlığına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz Size kalmış yağlı kağıt serili fırın tepsisine veya yağlanmış tepsiye dizelim ,üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu atıp 200 derece fırına atıyoruz Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz Poğaçalarımız hazır akşamdan yapıp kahvaltıda tüketebilirsiniz Soğuduktan sonra kapaklı bir kaba alın sabaha kadar yumuşak kalması için bunu yapmak gerek sabah fırında ısıtıp sıcak sıcak tüketebilirsiniz Afiyet olsun