Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pofuduk poğaça nasıl yapılır? Su ile yapılan poğaça tarifi

Pofuduk poğaça nasıl yapılır? Su ile yapılan poğaça tarifi
0
52

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
pofuduk_pogaca_nasil_yapilir_su_ile_yapilan_pogaca_tarifi_1582538478_6255.jpg

Pastaneden alınmış lezzetleri aratmayacak evde pratik şekilde yapabileceğiniz suyla enfes bir poğaçanın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hem çay saatlerinde hem de kadın günlerinde pratik bir şekilde poğaça hazırlamak isteyenlerin çok beğeneceği pamuk poğaça tarifi haberimizde...

Suyla ile yapılan bazı tariflerin yumuşak olmadığı ve kısa sürede bayatladığı konusunda kadınların endişeleri var. Ancak kaygılarınıza son verecek muhteşem bir tarifimiz var. Üzeri nar gibi kızarmış puf puf kabaran muhteşem poğaçanın tarifine detaylardan ulaşabilirsiniz. Sabah kahvaltılarını güzelleştiren yumuşacık pofuduk poğaça için denenmiş tariflerden... Özellikle kadınların gün zamanlarında misafirlerine sundukları poğaçayı kolay bir şekilde hazırlamak isterseniz hazırladığımız tarifi deneyebilirsiniz.

nJGwz_1627546365_0898.jpg

POFUDUK POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
6 su bardağı un

Üzeri İçin;

2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

RnDVT_1548754221_8012.jpg

YAPILIŞI

Bir kasenin içerisinde ılık su, toz şeker ve mayayı karıştırıp güzelce çözünmesini bekleyin.

Ardından derin kabın içerisinde sıvı yağ ve yumurta beyazı ve tuzu da ekleyip tekrar karıştırın.

Unu da azar azar ekledikten sonra yumuşak bir hamur elde edin.

30 dakika kadar mayalanması için bekletin. 

Hamur mayalandıktan sonra eşit olacak şekilde bezeler hazırlayın ve yuvarlayıp fırın tepsisine yerleştirin.

200 derece fırında 20 dakika kadar kızarana kadar pişirin.

Piştikten sonra oda sıcaklığında, dilerseniz üzerine nemli bir bez koyarak ılımasını bekleyin.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
982,155Mesajlar
30,095Kullanıcılar
kayaesSon üye
Üst Alt