Çayın yanından severek yiyebileceğiniz yumuşacık ve lezzetli bir poğaça tanımı arıyorsanız bu tanım tam size nazaran... Kolay hazırlanan tanımı piştikten sonraki hanesi satan kokusuyla iştah açan pofuduk poğaça kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Pekala pofuduk poğaça nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim...
Bayan günlerinin en sevilen çeşitlerinden biri poğaçalardır. Memleketimizde binbir çeşidi olan poğaçalara yeni bir lezzet eklemeye ne dersiniz? Misafirlerinizin çok severek yiyeceği, sofralarda adeta sunumu epeyce dikkat çeken pofuduk poğaça tanımını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Günün her saatinde kolay kolay pişirebileceğiniz pofuduk poğaça evlatların beslenmelerine ekleyebileceğiniz süper bir atıştırmalık. Pişirirken dikkat etmeniz gereken iki farklı nokta vardır; Biri mayalandırma biri ise kullandığınız gereçlerin ılık olması. Hamurunuzu yaparken kesinlikle gereçlerin ılık olmasına ihtimam gösterin. Mayalanmasını beklerken ise oda sıcaklığında olmasına ihtimam gösterin. İşte önünüzde podufuk, yumuşacık ve lezzetli poğaçalar...
POFUDUK POĞAÇA TANIMI:
MATERYALLER
150 gram tereyağı
3/4 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1/2 su bardağı ılık su
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
3-3,5 su bardağı un
Üzeri için;
1 yemek kaşığı susam
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Birinci evvel tereyağını bir kabın içinde eritin ve soğutun.
Soğumasının akabinde geniş bir kabın içine ılık süt, yumurta, maya ve suyu ekleyin. Son olarak içlerine tereyağını ve ununu koyarak yoğurmaya başlayın.
Oluşan hamuru farklı bir kabın içine koyarak üzerine streç sinema sarın ve mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamurdan kesimler kopararak elinizle hal verin.
Poğaçaların üstlerine yumurtaları sürün ve susam ek ederek 180 noktada ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun...