iltasyazilim
FD Üye
POFUDUK POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler
1 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
15 yemek kaşığı şeker
15 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı kadar un
Yarım paket yaşmaya (21 gr) Arasına sürmek için: 200 gr kadar tereyağı
İç malzemesi
200 gr çökelek veya lor
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Yarım demet maydanoz
Pofuduk Poğaça Nasıl Yapılır?
Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin (Hamuru akşamdan yoğurabilirsiniz)Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın Bu sırada iç malzemesini hazırlayın Maydanozu ince ince kıyıp peynir ve çökelekle karıştırın
Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hafif açın Ortasına iç malzemesinden koyup kapatın ve tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp sürünTepsiyi fırına sürüp, açmalar yeniden mayalanıp kabarana kadar bekletin Mayalanmayı hızlandırmak isterseniz, fırını 70 dereceye ayarlayıp kabarmalarını sağlayın
Açmalar kabarınca fırını 180 veya 200 dereceye ayarlayıp(Ben 200 de pişiriyorum) kızarana kadar pişirin
Pişen açmaları pamuklu bir örtüye sarın Soğuyunca hava almayan bir kapta saklayın Afiyet şifa olsun
Malzemeler
1 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
15 yemek kaşığı şeker
15 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı kadar un
Yarım paket yaşmaya (21 gr) Arasına sürmek için: 200 gr kadar tereyağı
İç malzemesi
200 gr çökelek veya lor
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Yarım demet maydanoz
Pofuduk Poğaça Nasıl Yapılır?
Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin (Hamuru akşamdan yoğurabilirsiniz)Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın Bu sırada iç malzemesini hazırlayın Maydanozu ince ince kıyıp peynir ve çökelekle karıştırın
Mayalanan hamurdan orta boy mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle hafif açın Ortasına iç malzemesinden koyup kapatın ve tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırıp sürünTepsiyi fırına sürüp, açmalar yeniden mayalanıp kabarana kadar bekletin Mayalanmayı hızlandırmak isterseniz, fırını 70 dereceye ayarlayıp kabarmalarını sağlayın
Açmalar kabarınca fırını 180 veya 200 dereceye ayarlayıp(Ben 200 de pişiriyorum) kızarana kadar pişirin
Pişen açmaları pamuklu bir örtüye sarın Soğuyunca hava almayan bir kapta saklayın Afiyet şifa olsun