iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*1, 5 su bardağı ılık süt
*1, 5 paket instant maya (İsterseniz yaş maya da kullanabilirsiniz yarım paketten biraz fazla)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*3 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta akı içine sarısı dışına
*2 yemek kaşığı pekmez
İçi için;
*2 büyük boy patates
*1 soğan
*Baharatlar ben kimyon, toz biber, tuz, karabiber kullandım
Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak unumuzu yoğurma kabına alıp ortasına havuz yapıyoruz
*Mayamızı sütümüzü ,yağımızı ,şeker, tuz ve yumurta akımızı ekleyip yoğurmakla başlıyoruz
*Eğer hamurumuz katı olursa elimizi yağlayıp yumruk şeklinde yoğurarak yumuşatıp pürüzsüz hale gelince kabımızın üzerini streç film ile kapatıp bir saat boyunca mayalanması için sıcak bir yere koyuyoruz
*Ben battaniyeye sardım daha çabuk mayalanmasını sağlıyor
*Hamurumuz mayalanırken bizde patateslerimizi soğanlarımızı rendeleyip üzerine sıvı yağ döküp kaçırıyoruz
*Şişmesine yakın tuz ve baharatlarımızı ekliyoruz
*Soğuması için kenara bırakıyoruz
*Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde koparıp elimizle açtırıp içine hazırladığımız patatesten koyuyoruz
*İsterseniz peynirli de yapabilirsiniz
*Söylemeyi unuttum ayırdığımız yumurta sarısının içine iki yemek kaşığı pekmezimizi ekliyoruz çok az su ile açıp karıştırıyoruz
*Yuvarladığımız poğaçalarımızı pekmezimize bandırıp susama buluyoruz
*Tepside bekletip mayalanmasını sağlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Herkese afiyet olsun??
*4 su bardağı un
*1, 5 su bardağı ılık süt
*1, 5 paket instant maya (İsterseniz yaş maya da kullanabilirsiniz yarım paketten biraz fazla)
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*3 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta akı içine sarısı dışına
*2 yemek kaşığı pekmez
İçi için;
*2 büyük boy patates
*1 soğan
*Baharatlar ben kimyon, toz biber, tuz, karabiber kullandım
Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak unumuzu yoğurma kabına alıp ortasına havuz yapıyoruz
*Mayamızı sütümüzü ,yağımızı ,şeker, tuz ve yumurta akımızı ekleyip yoğurmakla başlıyoruz
*Eğer hamurumuz katı olursa elimizi yağlayıp yumruk şeklinde yoğurarak yumuşatıp pürüzsüz hale gelince kabımızın üzerini streç film ile kapatıp bir saat boyunca mayalanması için sıcak bir yere koyuyoruz
*Ben battaniyeye sardım daha çabuk mayalanmasını sağlıyor
*Hamurumuz mayalanırken bizde patateslerimizi soğanlarımızı rendeleyip üzerine sıvı yağ döküp kaçırıyoruz
*Şişmesine yakın tuz ve baharatlarımızı ekliyoruz
*Soğuması için kenara bırakıyoruz
*Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde koparıp elimizle açtırıp içine hazırladığımız patatesten koyuyoruz
*İsterseniz peynirli de yapabilirsiniz
*Söylemeyi unuttum ayırdığımız yumurta sarısının içine iki yemek kaşığı pekmezimizi ekliyoruz çok az su ile açıp karıştırıyoruz
*Yuvarladığımız poğaçalarımızı pekmezimize bandırıp susama buluyoruz
*Tepside bekletip mayalanmasını sağlayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Herkese afiyet olsun??